Zusjes Demeulenaere nemen deel aan Heksenstoet in Beselare

Fien, Loes en Marie Demeulenaere kijken uit naar de Heksenstoet. © Zenon Bekaert
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Men heeft er lang naar uitgekeken, maar eindelijk is het zover: op zondag 30 juli om 15.30 uur start de 47ste Heksenstoet. Een mijlpaal voor de zusjes Demeulenaere, die er samen voor de eerste keer aan deelnemen en zo in de voetsporen van hun mama treden.

Dat de Heksenstoet binnenkort weer plaatsvindt, daar kan je dezer dagen zeker niet naast kijken. Heksenvlaggen sieren de centrumstraten en voor elk huis in Beselare tekent er wel een heks present. Zo ook voor het huis van Marie (9), Loes (7) en Fien (5), die samen met papa Brecht Demeulenaere en mama Lies Demeyere in de Beselarestraat wonen.

De drie meisjes gaan naar vrije basisschool De Biesweide. “Daar kregen we een brief mee om deel te nemen aan de stoet. We waren meteen enthousiast,” klinkt het. “Het is werkelijk hun keuze”, vullen hun ouders aan, die erg fier zijn op de deelname van hun dochters. “Na het voorbije Chirokamp wordt dit het tweede hoogtepunt van hun vakantie”, stelt Brecht. Fien zal de rol van kabouter bij Sneeuwwitje op zich nemen, terwijl Loes en Marie door de straten zullen paraderen als bezemdanseressen.

Familietraditie

De zusjes zetten hiermee de familietraditie verder, want ook mama Lies is voor de 17de keer deelnemer. “Ik volgde mijn zus op in de rol van Sneeuwwitje. Onze mama houdt een fotoboek bij met foto’s van de deelnames van haar kinderen en kleinkinderen aan de Heksenstoet het wordt elk jaar dikker. We zijn erg blij dat onze kinderen de traditie verderzetten. De Heksenstoet brengt immers Beselare bij elkaar, jong en oud.”

Op school kwam de stoet ook al bij de muzikale vakken aan bod. De meisjes leerden het lied van hoofdheks Sefa uit het hoofd en ook de danspasjes hebben ze al onder de knie. Voor Marie, Loes en Fien kan het niet vlug genoeg zondag zijn. In tegenstelling tot andere kinderen zijn Beselaarse kinderen immers allesbehalve bang voor heksen.

Programma Heksenstoet

Op vrijdag 28 juli is er het Heksencafé van KLJ Beseveld in Loods Geert Loontjes in de Dadizelestraat. Daarnaast is er het bal in de Nieuwstraat met optredens van DJ Nobody, Ambidance, Saxilicious en veel ambiance. Inkom is gratis. Vanaf 19.30 uur is er de prijsuitreiking van de 11de Heksenkeuring van vzw De Wratte in OC De Leege Platse.

Op zaterdag 29 juli is het tijd voor de Heksenbraderie. Van 13 tot 18 uur is er rommelmarkt, om 14 uur vindt de Heksenknippeling plaats bij het schutterslokaal en doorheen de dag zijn er optredens van The Woodbeez, Final Feed en DJ Legend 69.

Op zondag 30 juli is er vanaf 13 uur straatanimatie. Om 15.30 uur is het tijd voor de Heksenstoet zelf. Vanaf 18.30 uur begint het avondfeest op de Markt met optredens van De Kemels en coverband The Fools. Om 22.15 uur is er vuurwerk. Van 23.15 tot 2 uur sluit DJ Steve de festiviteiten af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier