https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wim Lybaert is eerste West-Vlaams ambassadeur: “Preus lik fjirtig”

© Davy Coghe
Redactie KW

De jury, onder leiding van Michel D’Hooghe, verkoos Wim Lybaert uit een selectie van tien genomineerden. Op het gala in La Brugeoise woensdagavond ontving de televisiemaker als eerste de oorkonde van West-Vlaams Ambassadeur.

Bekijk hier de fotoreportage vanop het Gala van de West-Vlaams Ambassadeur

https://www.youtube.com/watch?v=JAJLFEWL6WA

“Als organisator zijn we uitermate tevreden met Wim Lybaert als allereerste West-Vlaamse ambassadeur”, zegt Pascal Kerkhove, redactiedirecteur van Krant van West-Vlaanderen en lid van de jury. “Wij zijn ook trots, want Wim ademt West-Vlaanderen in alles wat hij zegt en doet. In de moestuin, achter het stuur van zijn Columbus of – zoals onlangs nog op televisie – voor de klas: hij blijft met open vizier zichzelf. Altijd authentiek, zoals wij West-Vlamingen het liefst zien. Kortom, een perfecte vertegenwoordiger van alle West-Vlamingen. ”

Een beetje West-Vlaamse chauvinisme mag wel. Als ambassadeur wil ik daar reclame voor maken

Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus/WTV en de Provincie West-Vlaanderen gingen de voorbije weken op zoek naar iemand die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette en terzelfdertijd West-Vlaanderen uitstraalt en uitdraagt. Duizenden mensen stemden mee voor de eerste ambassadeur van West-Vlaanderen. De jury, onder leiding van Michel D’Hooghe, verkoos uiteindelijk Wim Lybaert uit een selectie van tien genomineerden.

Wim Lybaert is de alleereerste West-Vlaams Ambassadeur .
Wim Lybaert is de alleereerste West-Vlaams Ambassadeur .© Foto Kurt

Wim Lybaert (50) stond mee aan de wieg van regionale zender Focus TV in 1993. Later werkte hij achter de schermen bij VT4 en Woestijnvis. Hij raakte bekend met lifestyleprogramma’s over zijn passie voor de moestuin. Met zijn eigen productiehuis Liefhebbers bewijst hij dat het West-Vlaams ondernemersbloed ook bij hem door de aderen stroomt. Dit jaar trok Wim Lybaert met een bekende Vlaming op reis in een omgebouwde autobus voor het Eén-programma De Columbus. Ondertussen zijn de opnames bezig voor een tweede seizoen.

“Ik ben ongelofelijk blij met deze titel”, reageert een gelukkige Wim Lybaert. “Wij West-Vlamingen mogen trots zijn op wie we zijn en wat we doen. Maar vaak tonen we ons te bescheiden. We zijn de grootste bourgondiërs van Vlaanderen en combineren dat met ons West-Vlaamse ondernemerschap. Een beetje West-Vlaamse chauvinisme mag wel. Als ambassadeur wil ik daar reclame voor maken.”

https://www.youtube.com/watch?v=Xp6RO0uvxEw

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten