West-Vlaamse wint prestigieuze breakdancebattle van Red Bull

Tim Vansteelandt

Maxime Blieck (21) heeft de Red Bull BC One E-battle gewonnen, de grootste online breakdancebattle ter wereld. De jonge West-Vlaamse heeft zich daarmee geplaatst voor de wereldfinale in 2021.

De uit Brugge afkomstige Maxime Blieck kreeg in september te horen dat ze geselecteerd was voor de online breakdancecompetitie. Een hele eer, want slechts 64 meisjes en evenveel jongens mochten deelnemen aan de wedstrijd van Red Bull.

Maar daar hield het voor Maxime, in het wereldje ook bekend als B-Girl Mad Max, niet op. De jonge West-Vlaamse overleefde alle rondes en haalde het in de finale van haar Russische opponente.

Maxime kan amper geloven dat ze gewonnen heeft.
Maxime kan amper geloven dat ze gewonnen heeft.© Red Bull

“Ik had wel verwacht dat ik vrij ver kon komen in deze wedstrijd, maar de overwinning was voor mij een grote verrassing”, zegt Maxime. “Ik nam het op tegen iemand met meer ervaring en ging ervan uit dat ik ging verliezen. Ik besliste dan ook om gewoon om mijn eigen ding te doen en er niks van te verwachten. Dat ik uiteindelijk toch won, is echt dope.” Via deze link kan je de finale herbeleven.

De overwinning in de online battle levert Maxime meteen een ticket op voor de Red Bull BC One World Final in 2021, één van de meest prestigieuze ‘one-on-one’ breakdancecompetities ter wereld. De Brugse heeft trouwens ook een rol in de spectaculaire aankondigingsvideo van de World Final van dit jaar, in november in het Oostenrijkse Salzburg.

Bekijk de video hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.