Wereldraad Menen strikt auteur David Van Reybrouck

Schepen Herman Ponnet (Vooruit) kent het werk van Dirk van Reybrouck. Zijn boek over Congo was reeds leesvoer voor de schepen.©wilfried Ossieur wilfried Ossieur
Schepen Herman Ponnet (Vooruit) kent het werk van Dirk van Reybrouck. Zijn boek over Congo was reeds leesvoer voor de schepen.©wilfried Ossieur wilfried Ossieur
Redactie KW

De Wereldraad in Menen wil, eens de coronacrisis voorbij is, door haar werking weer mensen samenbrengen. Daarom willen ze sprekers uitnodigen die voor een boeiende avond kunnen zorgen. Auteur David Van Reybrouck mag de spits afbijten

“De eerste spreker heeft al toegezegd en dat is niet zomaar de eerste de beste” klinkt het bij schepen van Ontwikkelingssamenwerking Herman Ponnet (Vooruit).

“Het is nog niet voor meteen, maar toch wil ik daar nu al ruchtbaarheid aan geven. Corona is nu nog niet voorbij maar we willen stilaan de wereld na de pandemie weer vorm geven. Al zullen we nog enkele maanden geduld moeten oefenen.”

Veelzijdige Vlaamse intellectueel

“De eerste spreker is David Van Reybrouck, een veelzijdige Vlaamse intellectueel, archeoloog, journalist en opiniemaker. We zijn achter de schermen een tijdlang bezig geweest om de spreker die we in gedachten hadden te overhalen om naar onze stad te komen.”

“Met David Van Reybrouck als eerste spreker willen we de juiste toon zetten, binnen de groep werd geopperd dat het iemand moest zijn die het verlangen en de ambitie van de Wereldraad om een motor zijn in de stedelijke dynamiek, verpersoonlijkt”, aldus de schepen.

Over andere sprekers, zal er binnenkort gecommuniceerd worden, liet men nog weten.

Tickets vanaf september

Het concept voor de avond ligt nog niet helemaal vast, maar met Dirk van Reybrouck mag men zich zeker verwachten aan een bijzonder boeiende avond. Tickets bestellen zal kunnen vanaf september. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.