Wandelen en fietsen langs gepimpte stroomkastjes

Zita Daelman, Noor Verstaen en Dominique Windels bij het gepimpte stroomkastje in de Begonialaan in Hulste. Alixe De Leersnijder was verontschuldigd.©LUDO-OSTIJN LO
Zita Daelman, Noor Verstaen en Dominique Windels bij het gepimpte stroomkastje in de Begonialaan in Hulste. Alixe De Leersnijder was verontschuldigd.©LUDO-OSTIJN LO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In het kader van Tour Elentrik werd een stroomkast in de Begonialaan in Hulste in een nieuw kleedje gestoken. Tour Elentrik is een wandeling en fietstocht langs 32 stroomkastjes. De parcours worden binnenkort online geplaatst.

Kunstenaarscollectief Treepack werd voor een tweede keer uitgenodigd door Harelbeke om mee te werken aan een stad die klaar is voor de wereld van morgen. Deze keer stond een grote editie van Tour Elentrik op het programma.

Dit is een project om meer kleur in de straten te brengen en een duidelijke link heeft met de SDG’s, de doelstellingen van de Verenigde Naties. Die gaan onder meer over het verminderen van ongelijkheid, duurzame steden en gemeenschappen, leven in het water en leven op het land.

‘Kunstwerken’

Maar liefst 20 professionele en lokale kunstenaars – de jongsten waren 13 – kwamen uit hun kot om de grauwe stroomkasten een make-over te geven. 32 kastjes werden onder handen genomen en werden omgetoverd tot ware kunstwerken.

Elk van de werken verwijst naar de SDG’s. Zo ook het werk van Noor Verstaen en Alixe De Leersnijder in de Begonialaan in Hulste, recht tegenover het huis van Zita Daelman. “In elk stadsdeel van Harelbeke, Bavikhove, Hulste en Stasegem worden de acht kastjes verbonden via een wandeling en die worden op hun beurt gebundeld in een fietstocht langsheen de 32 kastjes.”

“De wandel- en fietsroutes van dit kunstenparcours worden binnenkort online geplaatst zodat iedereen ervan kan genieten”, zegt schepen van Citymarketing Dominique Windels. “Elk kastje krijgt trouwens ook een plaats op het internationale platform Street Art Cities.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.