Walter Galle uit Dentergem blijft ook na 40 jaar ‘piratenradio’ maken

Redactie KW

Walter Galle beleefde het reilen en zeilen van de zeezenders op de eerste rij. Nog altijd maakt hij Radio Waddenzee vanop een schip, met enkele kameraden uit die tijd.

Vanaf maandag kan Walter Galle (62) weer zijn hartje ophalen, want dan hervat Radio Waddenzee na bijna een jaar zijn uitzendingen. Op een schip, dat voor anker ligt in het Friese Harlingen, bouwde hij acht jaar geleden eigenhandig een zendmast. Met enkele voormalige dj’s van zeezenders startten ze toen een nieuw project. “Ondertussen is er wel één en ander vergemakkelijkt door het internet”, zegt Walter. “De cassettes met onze programma’s legden vroeger een hele weg af, nu streamen we alles gewoon door.”

In 1962 is Walter tien jaar en raakt hij volledig in de ban van piratenzenders. “Ik heb twee oudere zussen die toen luisterden naar de Nederlandse zeezender Veronica en de Belgische piratenradio Uilenspiegel”, zegt Walter. Wat hij daar hoorde, was compleet verschillend dan wat de nationale omroep in de ether stuurde. “Voorheen hoorde je presentatoren gewoon aflezen van hun briefje. Die deejays riepen je toe bij de piratenzenders.”

www.radiowaddenzee.nl, AM 16.02 kHz

(EVWD-foto Danny)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 18 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.