Walter Ego en Chillow brengen met nieuw album ongemakkelijke onderwerpen aan bod

© walterego_chillow
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Afgelopen weekend werd het nieuwe album van Walter Ego (Nieuwpoort) en Chillow gereleased. Het album dat de naam Ex-Rapper draagt is voorlopig enkel digitaal beschikbaar omwille van Corona. “Een fysieke editie volgt later dit najaar. Het album ging oorspronkelijk ook niet gemaakt worden maar na een ongedwongen experimenteerfase tussen ons werd duidelijk dat is een meester levenswerk moest worden. Het resultaat mag er dan ook best wezen” aldus Walter Ego.

Chillow nam alle producties op zich en werkte samen met een aantal getalenteerde sessiemuzikanten, waaronder Babl Lemmens (keys bij Netsky, Natalia,…), Tim Wulleman, Harry Descamps en Owen Preston. “Ex-Rapper is ambachtelijke hip-hop van eigen bodem, met alle classics in het achterhoofd. De stijl voelt soms als een oude crush tegenkomen en denken “shit, ze is nog knapper geworden” ” verduidelijkt Chillow ons. Als onderwerpen kozen de rappers voor vaak ongemakkelijke onderwerpen, zoals een persoonlijke kinderwens (of de afwezigheid ervan), bedrog (vanuit het standpunt van de bedrieger, die open zijn schaamte uitspreekt), en zelfs vrouwelijke masturbatie (yup).

“We brengen ook lichtere topics aan bod zoals een corrupte partijvoorzitter of een Miami Vice vibe voor de Belgische kust. Die combinatie zorgt voor een verhaallijn met emotionele pieken en dalen, waarbij de rode draad de kenmerkende eerlijkheid is waarmee het duo creëert”, verduidelijken de rappers ons. In plaats van één grote release party koos men ervoor om een tour te doen langs meerdere kleine locaties. Het eerste optreden vond gisteren plaats op Campo Solar.

Album stream via: https://open.spotify.com/album/2NCP2WbFeiY2P7eHpc5FPC?si=VU3fISQuQmCFL6xcLAUYRQ

Meer info op https://www.chillowproductions.com/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.