Wallestekkers ronselen stemmen voor TJOP’s

Met zelfgemaakte affiches en het ronddelen van flyers willen de Wallestekkers hun dorpsgenoot Karel Knockaert en zijn vriend Birger Allary mee aan de overwinning helpen in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant. © IN
Ilse Naudts

Toen Karel en Birger vorige week om hun finaleplaats moesten strijden in Mijn Pop-uprestaurant, trommelden de Wallestekkers heel Zerkegem en omgeving op te stemmen.

Heel Zerkegem leeft mee met het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant, dus ook de Wallestekkers. Jaren geleden verenigden ze zich om meer leven te krijgen in hun dorp. Ondertussen zijn de Walleloop, de Pastoriefeesten en de Kersthappening een vaste waarde in Zerkegem. Als zij hun schouders onder iets zetten, dan lukt het. “Dus moeten Karel en Birger zich niet te veel zorgen maken“, lacht Marc Flederick.

Campagneteam

De Wallestekkers verzamelden woensdag aan het ouderlijk huis van Karel Knockaert als campagneteam voor TJOP’s. Mama Nadine en papa Eddy zijn heel blij met die steun. “Je voelt dat het leeft in Zerkegem. Teveel boffen moet je niet doen”, zegt Nadine. “Maar natuurlijk zijn we fier op Karel. Hij heeft het al ver gebracht, het zou mooi zijn dat hij nu ook wint.” Zus Anneleen Knockaert en haar dochtertje Leonore, van wie Karel peter is, voeren ook mee campagne.

Affiches

De Wallestekkers hopen heel Zerkgem en omgeving te overtuigen om op TJOP’s te stemmen. “Vorige week al hebben we in Jabbeke en omgeving affiches gehangen en flyers rondgebracht“, vertelt Joris Lievens. “Vandaag heb ik nog wat extra affiches gemaakt, want nu gaat het om de winst hé. Alleen jammer dat we nog niet weten hoe er gestemd moet worden, dus echt mobiliseren kunnen we nog niet doen.” Normaal vergaderen de Walle-stekkers komende donderdag. “Maar we maken nu al plannen om die vergadering in Blankenberge te laten doorgaan, tijdens de finale van Mijn Pop-uprestaurant“, zegt Peter Demey. “Wij vinden dat ze moeten winnen. Ze zijn gewoon veel sympathieker dan die Limburgers Mitchell en Daniela.”

Foodtruck op 16 juli?

Verwachten de Wallestekkers ook iets terug van de barbecuejongens? “Het zou leuk zijn mochten Karel en Birger op 10 juni meelopen tijdens onze Walleloop“, lacht Dieter Broeckaert. “Of met hun foodtruck langskomen op de Pastoriefeesten op 16 juli. We zullen hen wel een paar ideetjes doorspelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.