Twee West-Vlamingen bij winnaars Poëziewedstrijd Harelbeke

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De winnaars van de nationaal gerenommeerde Poëziewedstrijd op de Dag van het Woord in Harelbeke zijn bekend. Bij de 11 laureaten zijn slechts 2 West-Vlamingen.

De 43e editie van de Dag van het Woord, een literair festijn en een hoogdag voor de poëzie, zit er op. In aanloop naar die dag wordt er traditioneel een nationale poëziewedstrijd georganiseerd.

Zaterdag werden de winnaars bekend gemaakt. In de categorie -26-jarigen won Klaartje van Camp uit Schoten de eerste prijs en een cheque van 500 euro. De tweede tot en met de vijfde prijs waren weggelegd voor Evelien Feys, de Nederlandse Charlotte De Beus, Annouk Beyens en Simon Houwaerts. Gave Jehaes kreeg een eervolle vermelding en Tuur Lietaert en Marie Racon uit Kortemark een aanmoedigingspremie -16 jaar.

In de categorie +26-jarigen ging de eerste prijs en een cheque van 1.000 euro naar Emma Acke uit Gent. De tweede tot en met vierde prijs ging naar de Nederlandse Ina Schroders-Zeeders, Elisabeth Van Winckel uit Ieper en de Nederlander Daan Van Den Heuvel. De laureaten kregen hun prijs uit handen van schepen van Cultuur Francis Pattyn (CD&V).

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier