https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tiny Legs Tim brengt ‘coronaplaat’ uit

Het zesde studio-album van Tiny Legs Tim werd in één weekend opgenomen. © Martijn Soenen
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Sommige muzikanten zien corona als een zwart beest, voor anderen triggert het virus net hun productiviteit. Tussen de twee lockdowns door sloot Tiny Legs Tim zich een weekend lang op in de studio, wat hen prompt een nieuwe plaat opleverde. Die draagt de niet mis te verstane titel Call Us When It’s Over. “We wilden de emotionele ontlading en de energie vastleggen van die eerste keer weer samen spelen”, zegt Tim De Graeve die zijn roots heeft in Westouter.

Tim De Graeve (42) bleef na zijn studies plakken in Gent. In de Missy Sippy Blues & Roots Club organiseert de zanger-gitarist er nu al vijf jaar lang elke maand twee jamsessies, die hij dikwijls zelf afsluit met Tiny Legs Tim.

“Die optredens vielen dit jaar natuurlijk weg, maar van zodra het mocht, trokken we met zijn vieren naar The Yellow Tape opnamestudio in Sint-Amandsberg. Na drie maanden van totale isolatie wilden we het samenspel en het plezier daarvan vastleggen. Dat lukt het best op tape: analoog, zonder veel toeters en bellen, en helemaal live”, vertelt Tim.

Coronaplaat

“We waren eigenlijk niet meteen van plan om daar echt een nieuwe plaat op te nemen. Net zoals wij het misten om samen muziek te maken, merkten we evenwel dat veel fans de sfeer van een optreden misten. Een echte jamsessie zit er weliswaar nog niet meteen aan te komen, maar dit album komt toch aardig in de buurt”, gaat hij verder.

“Je hoort immers de spontane uitbarsting van energie, in de al even spontaan gearrangeerde songs. Inhoudelijk gaan die niet over corona, want het zijn positieve teksten, maar toch is dit in zekere zin een ‘coronaplaat’ te noemen. Zonder het virus was het album er immers niet gekomen, of toch zeker niet zo snel. De opnames dateren nog maar van eind juni en kwamen tot stand na amper twee dagen studiotijd.”

Nieuwe songs

Sommige nummers had Tiny Legs Tim eerder al eens in een of andere vorm gebracht, maar twee tracks hebben ze daar ter plekke gemaakt: Love Come Knocking en het hoopvolle It’s All Over Now. Mee aftellen naar betere tijden kan vanaf vrijdag, want dan komt Call Us When It’s Over uit, en dat zowel op lp, cd als digitaal. “De voorbije weken waren de nieuwe nummers al dikwijls op Radio 1 te horen. Van zodra het kan, willen we die natuurlijk heel graag op een podium brengen”, aldus Tim. We bellen nog!

Pre-order het album via https://fanlink.to/CUWIO.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.