Toneelkring Mevna brengt tien keer ‘De doorlichting’: “Extra voorstelling om wachtlijsten weg te werken”

Achteraan v.l.n.r.: Domien Brosens (techniek), Anne Bulcke (actrice), Kristof Delarue (acteur), Nicole Andries (actrice), Giovanni Dehullu (acteur), Hans Robyn (tekstvolger), Lena Pattin (toneelmeester) en Luc Brouckaert (regisseur). Vooraan v.l.n.r.: Johan Deceuninck, Nele Bille, Bart Dewaele, Nancy Vanuxem, Dominiek Vandelanotte, Nathalie Vandamme, Patricia Goethals (allen acteurs). © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Toneelvereniging Mevna uit Voormezele brengt dit jaar tien opvoeringen van ‘De Doorlichting’, een komedie van Piet en Severine Van Compernolle in een regie van Luc Brouckaert. “Er is een voorstelling meer dan vorig jaar, omdat we hier en daar al met wachtlijsten zaten.”

“We spelen dit jaar tien keer, één keer meer dan vorig jaar omdat we met propvolle zalen zaten en hier een daar een wachtlijst”, vertelt Nathalie Vandamme. “Daarom hebben we de keuze gemaakt om een keer meer te spelen. Op die manier zullen de mensen comfortabeler zitten en kunnen we de wachtlijsten wegwerken.”

Het verhaal speelt zich af in het lerarenlokaal van een lagere school. Een doorlichting in een school brengt altijd wat stress met zich mee. En dan vooral als je nog maar anderhalf jaar directrice bent van een school.

Rechterhand ziek

Voor Carla, de directrice van basisschool De Hazelaar, is het vandaag de grote dag. Geen wonder dat ze er wat zenuwachtig bijloopt. Maar is dat wel nodig? De voorbereidingen zijn getroffen en als er toch iets zou mislopen, kan ze altijd rekenen op haar rechterhand Veerle en de ervaring van Eddy, Luc en Maria die het klappen van de zweep kennen. Ook de jongere teamleden, Jelle en Kelly, deden tijdens de aanloop naar de doorlichting meer dan hun duit in het zakje en poetsvrouw Heidi zorgde ervoor dat de hele school blinkt. Er kan dus weinig mislopen. En dan rinkelt de telefoon. Het is Veerle, ze is ziek. Het beoogde resultaat blijft dus uit…

Praktisch

Op scène staan Nicole Andries, Nele Bille, Anne Bulcke, Johan Deceuninck, Giovanni Dehullu, Kristof Delarue, Bart Dewaele, Patricia Goethals, Nathalie Vandamme, Dominiek Vandelanotte en Nancy Vanuxem. De doorlichting wordt gebracht op vrijdag 2 februari, zaterdag 3 februari, zondag 4 februari, woensdag 7 februari, vrijdag 9 februari, zaterdag 10 februari, zondag 11 februari, dinsdag 13 februari, vrijdag 16 februari en zaterdag 17 februari, telkens om 20 uur behalve op zondag om 17 uur. De voorstellingen vinden plaats in het OC Kasteelwal, Voormezeledorp 8a in Voormezele. Kaarten kunnen gereserveerd worden via mail mevna@telenet.be of telefonisch bij Tuur Vandenbilcke 057 20 57 16 of 0478 44 14 40. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, verkochte kaarten worden niet terugbetaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier