Toneelgroep Plankenkoorts serveert deze winter Soep met Balletjes in Diksmuide

De toneelgroep kan voor het stuk rekenen op haar vaste acteurs. De regie is in de handen van Katrien Remmery, die we op de foto herkennen aan haar blauwe sjaal. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Het is een stille periode geweest voor Plankenkoorts uit Diksmuide, maar recent is de toneelgroep weer volop aan het repeteren geslagen. Begin december speelt de groep het stuk ‘Soep met Balletjes’.

“Na anderhalf jaar inactiviteit stellen onze trouwe bezoekers ons heel vaak de vraag: “Is er terug toneel dit jaar?”, vertelt voorzitter Chris Vandewalle. “Dit jaar kunnen we hierop weer volmondig ‘ja’ antwoorden. Met goede moed hebben we allemaal opnieuw de draad opgenomen en zijn we sinds september weer volop aan het werk met het opzetten van een nieuw komisch stuk, dat de titel Soep met Balletjes draagt. Het zal opnieuw een stuk zijn waarbij men het uitschatert van het lachen, een stuk waarbij men een zorgeloze en humoristische avond kan beleven en in een vrolijke stemming terug huiswaarts keert.”

Schoon vrouwvolk

De Toneelvereniging Plankenkoorts is al sinds 1986 een vaste waarde in het Diksmuidse culturele leven en zorgt telkens weer voor ontspannende toneelavonden waarbij de lachspieren vooral veel oefening krijgen. “Soep met Balletjes gaat over een koppel op een camping”, vertelt voorzitter Vandewalle. “Freddy en Magda gaan al jaren naar dezelfde camping. Lekker luieren voor de tv en op tijd en stond een frisse pint. Wanneer op een dag ook nog schoon vrouwvolk op de camping komt, is Freddy in zijn nopjes, tot groot ongenoegen van Magda. Maar gelukkig voor haar komt hun zoon met zijn liefje op bezoek. Maar is zijn levenswandel zo zuiver als Freddy en Magda denken? Om elke dag wat ambiance op de camping te brengen is er ook nog een afgedankte operazanger, een eeuwige vrouwenversierder en een sportmonitor. Met een soepboer, een campinguitbaatster en haar twee vriendinnen die komen kamperen is het gezelschap compleet”, vertelt Vandewalle.

“We kunnen ook dit jaar opnieuw rekenen op onze acteurs: Marc De Keyrel, Nadine Vandorpe, Peter Vlaeminck, Valerie Vanacker, Els Monstrey, Yolande Declerck, Jeannine Beerlandt, Johan Roose en Roger Delaleeuwe. De regie is in de bekwame handen van Katrien Remmery.”

De voorstellingen gaan door op zaterdag 4 december om 20 uur, zondag 5 december om 18 uur, woensdag 8 december om 14 uur, vrijdag 10 december om 20 uur en zaterdag 11 december om 20 uur in CC Kruispunt, waar ook de kaartenverkoop voorzien is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier