Toneelgezelschap Cenakel brengt wederom blijspel

Foto : Spelers Daniel Foubert, Romy Vanderheeren, Ann Denhert, Frederik Ameloot, Rita Sanders, Monique Daschot en Johnny Jonckheere met regisseur Johan Ameloot. (foto EFO)
Redactie KW

Toneelgezelschap Cenakel staat eind maart op de planken in het Sint Andreasinstituut met het blijspel ‘Op eigen benen’. Het is meteen ook het regiedebuut van voorzitter Johan Ameloot.

“In zaal Cenakel in de Karel van de Woestijnestraat waren er vroeger allerlei activiteiten en nodigde men maandelijks een toneelgezelschap uit. In 1986 besloten enkele Oostendenaars om ook zelf toneel te spelen en zo ontstond het toneelgezelschap Cenakel”, zo duidt voorzitter Johan Ameloot. Er werd in de zaal gespeeld tot 2007 en nadien in De Schelpe. Sinds 2015 brengt Cenakel toneel in het Sint Andreasinstituut. “Veel toeschouwers waarderen de bereikbaarheid en de gezellige zaal. We zullen niet zo snel verhuizen. We blijven elk jaar een productie brengen en dat is altijd een blijspel”, luidt het. “Ik heb zelf altijd gespeeld maar ga de ploeg nu regisseren”, zegt voorzitter Johan Ameloot over zijn debuut.

Laatste rechte lijn

“Dit blijspel van Rudy Soetewey gaat over een jonge toneelschoolstudente die bij haar grootvader woont en na een ongelukkige nachtelijke storing besluit om een appartementje te zoeken. Maar er zijn nogal wat hilarische gevolgen.” Hoofdrollen zijn er voor Daniel Foubert en Romy Vanderheeren. “Ik ben pas enkele jaren geleden gestart met amateurtoneel. Het was iets wat ik altijd al wilde doen. Ik speel nu voor de tweede keer bij Cenakel”; zegt de jonge actrice. Verder zien we Ann Denhert, Frederik Ameloot, Rita Sanders, Christiaan Depreitere, Monique Daschot en Johnny Jonckheere. Johnny staat met een ploeg van een vijftal mensen ook in voor decor en logistiek. De repetities zijn volop bezig in zaal Griffioen op Stene. “Nu zitten we echt in de laatste rechte lijn naar de opvoeringen. Pas de laatste week repeteren we ook ter plaatse.” (EFO)

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart om 20.15 uur en op zondag 24 maart om 15.15 uur in het Sint Andreasinstituut op de Steense Dijk 151. Tickets via www.cenakel.be of via 0476 23 81 13 van 19 tot 21 uur of via neirynckjeannine55@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier