‘Muchacho’s’ na 15 jaar terug van weggeweest

Davy Dufour en Piet Van Compernolle. © gf
Redactie KW

Tussen donderdag 16 en zondag 19 mei brengt vzw Préparé het stuk ‘Muchacho’s’ op de planken in het pand Van Maele in Schuiferskapelle. Acteurs én bezielers zijn Davy Dufour en Piet Van Compernolle, die met datzelfde stuk vijftien jaar geleden een flink deel van Vlaanderen afschuimden.

Davy Dufour en Piet Van Compernolle voerden het stuk, dat van de hand is van Stany Crets, destijds maar liefst 43 keer op. Het werd een enorme hit en bleef bij veel mensen in het geheugen hangen. Het duo kreeg regelmatig de vraag of ‘Muchacho’s’ ooit hernomen zou worden. Ze hielden jarenlang de boot af, maar tussen pot en pint werd enkele maanden geleden besloten om alsnog voor die langverwachte comeback te zorgen.

Zatte avond

Muchacho’s brengt het verhaal van drie vrienden die tijdens een zatte avond besluiten om hun vriendschapsband te versterken door enkele regels op te stellen. Al blijken die regels uiteindelijk toch niet zo bevorderlijk te zijn voor de vriendschap. Acteurs Davy Dufour en Piet Van Compernolle staan zelf in voor de regie. Er wordt gespeeld in Schuiferskapelle op 16, 17, 18 en 19 mei, telkens stipt om 20.30 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn te koop via www.vzwprepare.net. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier