Meer Vreugde brengt ‘De Naamloze Mens’ op de planken: “Zin in een pretentieloos en amusant avondje uit?”

Bij Meer Vreugde wordt al intens geoefend aan de opener van het seizoen ‘De Naamloze Mens.’ © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Het lijkt erop dat met de komst van een paar nieuwe bestuursleden Meer Vreugde zijn tweede adem heeft gevonden. Vorig toneelseizoen was er al eentje om in te kaderen en het ziet ernaar uit dat men op hetzelfde elan wil doorgaan. Intussen wordt er druk gewerkt aan de eerste volavondproductie. Het wordt een komedie, geschreven door Herman Brusselmans en gedirigeerd door de Tieltenaar Geert Vermeersch. Nieuwkomer Aad De Marez gaf wat toelichting.

“Het theatergezelschap Meer Vreugde werkt volop aan een nieuwe voorstelling: ‘De Naamloze Mens’. De auteur van het theaterstuk is Herman Brusselmans, maar die naam hoeft de kijker niet af te schrikken. Het is volkstheater van de zuiverste soort waar een volkscafé uit de jaren ‘90 tot leven komt. Het belooft een spannende avond te worden waar verschillende situaties zich ontplooien”, voegde actrice Bernadette Damman die dit keer niet meespeelt maar instaat voor de productie -, eraan toe.

“In De Naamloze Mens wordt het publiek meegenomen naar een donkerbruin café. Het café doet dienst als een soort toevluchtsoord voor verschillende personages, die er hun dromen, zorgen en verzuchtingen delen. Onder de kleurrijke figuren bevinden zich o.a. Oscar, de eeuwige student, de schrijver met zijn boeken, Ludwig met zijn drumstel en zijn nieuwe liefde, Carlito de Italiaanse pizzabezorger, Emiel de cafébaas met zijn slechte rug en Sonja met haar dochter Marijke.”

“De voorstelling werpt een bij momenten hilarische blik op de interacties en het mysterie van het schijnbaar alledaagse caféleven. De vaste klanten van Miel leggen hun ziel bloot tussen pot en pint”, vervolgde Aad.

De cast

De acteurs van dienst zijn: Aad De Marez, Bjorn Vanhastel, Dave Maertens, Delphine Pauwels, Edward Devos, Nora Derveaux, Peter De Cordier, Philippe Viaene en Stefanie Verschatse. Naar verluidt wordt het een komisch stuk dat door iedereen gesmaakt zal worden.

Er zijn voorstellingen op zaterdag 2, zondag 3, maandag 4, donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 december, telkens om 20 uur, behalve op zondag 3 december wordt er gespeeld om 18 uur. Alle voorstellingen hebben plaats in het OC Mandelroos, Gemeenteplein 1, Oostrozebeke.

Meer info en kaartenreservering kan men terecht op de website: www.meervreugde.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier