Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie

(foto LO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 12 april brengt de Koninklijke Toneelvereniging Hoger Op Stasegem de première van de klucht ‘Comme Chez Swa’ in regie van Pascal Sablain.

Hoger op Stasegem bestaat dit jaar 70 jaar. “Wij zullen tonen dat we vooruitstrevend zijn en niet terugdeinzen om beter en beter tonele te brengen. Het weze onze ambitie in Stasegem het toneel minnende publiek niet teleur te stellen in zijn verwachtingen”, staat in de annalen te lezen.

“Zeker, we houden rekening met onze eigen beperkte krachten van een liefhebbersgroep en wij willen ons geenszins er aan bezondigen ’n moeilijk toneelwerk te vermoorden, maar wij zijn ons zelve overtuigd het theaterspel, vol echte schone levenszin, in ’n eigen directe levende spelstijl bij onze volksmensen te kunnen brengen. Voor dit werk zullen wij, bestuur en spelers, het ganse gezelschap, onze beste krachten inspannen.”

Intussen is Hoger Op Stasegem 70 jaar verder en brengen ze Comme Chez Swa. Het stuk draait rond François en de baas van restaurant ‘Comme Chez Swa’. Om een fortuin te kunnen erven van zijn oom, moet François genoemd, van de baas van het restaurant verplicht trouwen met zijn medewerkster Geraldine, een onaantrekkelijke, oude vrijster van verarmde adel. Swa is echter dolverliefd op de knappe dienster Claudia, die eigenlijk een relatie heeft met Tom, de barman. Claudia en Swa smeden plannen om Geraldine te laten verdwijnen en contacteren een huurmoordenaar.

“Wanneer die man een Italiaan blijkt te zijn die per vergissing aanzien wordt als de nieuwe hulpkok en ook de gezondheidsinspectie haar intrede doet, is de chaos compleet. Meer mag ik niet verklappen”, lacht regisseur Pascal Sablain.

De rollen zijn weggelegd voor Anneleen Demeurisse, Hilde Lannoy, Loes Maes, Ruth Maes, Johan Desmet, Filip De Vlieger, Ben Deweerdt, Ralph Vandaele en Hans Vanderbeke.

(PV)

Op 12, 13, 16, 19 en 20 april om 20 uur in cc Zuiderkouter. Tickets kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden op 0485 353 102.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier