Het Zingend Vuurgeboomte speelt Zusters in Zaken

© Davy Coghe
Redactie KW

Toneelkring het Zingend Vuurgeboomte brengt in april de komedie Zusters in Zaken op de planken. De eerste productie voor de vereniging die plaatsvindt in de nieuwe zaal MFC Sint-Maarten. “Een hele aanpassing, zowel voor het publiek als voor de hele toneelploeg”, aldus regisseur Wim Ingels.

Toneelkring het Zingend Vuurgeboomte uit Loppem brengt in april de tweede productie van het seizoen. Na de komedie Hotel Kommer en Kwel, dat een overweldigend succes was, staat nu het blijspel Zusters in Zaken op het programma. Emily Dejaeger, Bie Dhont, Lieve Neutens, Brittney Packeu en Miranda Van Dingenen kruipen in de huid van de zusters. De mannen in de buurt van het klooster zijn Johan Moerman, Peter Puype en Roger Streuve. Het stuk wordt geregisseerd door Wim Ingels. “Door te kiezen voor twee producties in één seizoen, wil onze toneelvereniging de kans geven aan zoveel mogelijk leden om in de huid te kruipen van een personage. Achter de schermen kunnen we – gelukkig – elke keer rekenen op onze technische ploeg die steeds paraat staat en raad weet met elk praktisch probleem. Zonder de werkkracht van deze technische ploeg is het immers een utopie om een productie op te zetten”, begint regisseur Wim Ingels.

Beetje onwennig

Het zal voor het Zingend Vuurgeboomte ook een uitdaging zijn om de sportzaal van de school op korte tijd om te bouwen tot een gezellige toneelzaal met alles erop en eraan. “Dit is voor de vereniging namelijk de eerste productie die zal plaatsvinden in de nieuwe zaal MFC Sint-Maarten. Dit wordt een hele aanpassing, zowel voor ons publiek als voor de volledige toneelploeg. Een beetje onwennig, maar vol vertrouwen zien we deze nieuwe uitdaging tegemoet.”

Zusters in Zaken wordt gespeeld in MFC Sint-Maarten, Mezenweg 18 in Loppem op vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 april telkens om 20 u. Kaarten kosten 10 euro en zijn bij voorkeur te bestellen via de website of op het nummer 050 82 61 11. “Het Zingend Vuurgeboomte kennende, sparen we ook deze keer moeite noch tijd om ons trouw publiek een aangename avond te bezorgen. We hopen dat ons publiek veel plezier beleeft aan de zusters en hun bezoekers.” (BC)

Tickets en info: www.hetzingendvuurgeboomte.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier