D’Ostendsche Revue wil opnieuw scoren met ‘Ken’t get!’

Bijna het hele revuegezelschap tekende present op de algemene repetitie. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Door corona zal de nieuwe editie van D’Ostendsche Revue doorgaan in 2022, van 13 tot 16 januari, in CC De Grote Post. De voorbereidingen van teksten, liedjes, dansjes en repetities zijn al weken volop bezig. Onder leiding van de nieuwe regisseur, Hilde Veulemans, én een nieuwe tekstschrijver, Rudi Blomme, werd op donderdag 11 november, een extra repetitiedag ingelast, met de hele cast.

“Het is een herstart met hindernissen geworden”, getuigt regisseur Hilde Veulemans. “Voor corona roet in het eten gooide, hadden we een verhaal over een jaar wel en wee in Oostende, maar alles viel plots voor maanden in het water, zodat we op een heel nieuwe basis moesten herstarten. Er was niets te beleven en toch moesten we met iets voor de dag komen. We hebben weet van het feit dat er in Argentinië ook een stad, een stukje Oostende is met pier, hotel en haven, gebouwd door Oostendenaars.”

Heildronk op 2022

“In de hoop dat het ginds een beter Oostende is dan hier, trekken we met ons revuegezelschap naar de andere kant van de wereld, met alle gevolgen van dien, zowel leuke avonturen als problemen. We proberen er, na een rotjaar voor iedereen, een leuke revue van te maken. Het wordt een ode aan alle Oostendenaars. Ken’t get! eindigt op een positieve noot, een heildronk op een hopelijk vreugdevol en succesvol 2022.”

“Het was een serieuze uitdaging om de nieuwe aflevering van D’Ostendsche Revue te regisseren, maar het klikt goed met tekstschrijver Rudy Blomme en met de hele spelersgroep. Het is een toffe bende en samen zullen we er, in moeilijke omstandigheden, een super revue van maken.”

“Vandaag nemen we het eerste deel door: decor, tekst, muziek en dans. Alles moet in elkaar overvloeien. De komende weken wordt het geheel afgewerkt. Iedereen, uitgezonderd Olivier en Stefanie die er niet konden bij zijn, kijkt uit naar januari 2022, om de revuefans van Oostende aangenaam te verrassen met Ken’t get!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier