Stephanie Caset regisseert magische spektakelshow in De Burgersgilde in Lichtervelde

VZW De Burgersgilde brengt tijdens de krokusvakantie van 2019 de spektakelshow ‘De betoverde roos’. Onder leiding van Stephanie Caset (26) zetten 35 acteurs een uniek en magisch spektakel met zang, dans en theater neer.

De Burgersgilde brengt De Betoverde Roos onder leiding van Stephanie Caset (helemaal rechts op de foto). Het spektakel wordt gebracht door een heel gevarieerde cast. © Foto Kurt

Met De betoverde roos brengt vzw De Burgersgilde een magische show voor jong en oud. Het stuk gaat over een meisje dat ervan droomt om een elegante jongedame te worden. Ze draagt normen en waarden hoog in het vaandel. “Het is een verterend verhaal gebracht door de ogen van een kind over hoe schoonheid vanbinnen zit en hoe mensen, hoe verwaand ook, toch kunnen veranderen”, vertelt Kathy Pincket, de voorzitster van de dansgroep van vzw De Burgersgilde.

Onder leiding van Stephanie Caset (26) wordt het betoverende project in goede banen geleid. Stephanie studeerde filmregie aan het Nationaal Radio en Filminstituut (NARAFI) in Brussel, werkte bij Studio 100 en regisseerde al eerder twee theaterstukken voor De Burgersgilde.

Het initiatief komt voort uit de dansgroep van vzw De Burgersgilde, die geleid wordt door Kelly Bogaert. Maar liefst 35 acteurs, jong en oud, zullen op het podium staan.

Gevarieerde cast

“Onze cast is erg gevarieerd”, vertelt Stephanie, “de jongste speler is acht jaar en de oudste is ongeveer zestig jaar oud. Ook werken we met mensen die heel veel ervaring hebben in zang, dans en het acteren, terwijl anderen minder geoefend zijn. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van Koen Neirynck, de directeur van het Beverbos, die optreedt als zangcoach. Die cocktail aan enthousiastelingen maakt het net heel boeiend als regisseur.”

De groep is al sinds vorig jaar druk bezig met alle voorbereidingen van de spektakelshow. “Al een jaar en een half werken we onder leiding van Marleen Wallecan intensief aan de kostuums en het decor, dat verzorgd wordt door Steven Theys en Luc Demaree. Daar kruipt heel veel werk in en we zijn alle vrijwilligers daarvoor ook erg dankbaar.”

35 acteurs

Ook alle 35 acteurs zijn enthousiast over De betoverde roos. “We zijn al aan het repeteren sinds juli en dat telkens twee à drie keer per week. Iedereen steekt er heel veel tijd en energie in en dat apprecieer ik echt. Van een van de acteurs ligt het scenarioboek zelfs op de keukentafel”, vertelt Stephanie lachend. “Het resultaat zal een unieke show zijn met veel glitter en glamour. We hebben zoiets nog nooit gedaan in Lichtervelde!”

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag en zaterdag 1, 2, 8 en 9 maart om 20 uur. Op zondag, dinsdag en donderdag 3, 5, 7 maart om 19.30 uur en op zondag 10 maart om 14 uur en om 19 uur. Een ticket kost 15 euro.

De ticketverkoop vindt plaats in Café De Burgersgilde op vrijdag 7 december tussen 18.30 uur en 20 uur), zaterdag 8 december tussen 18 uur en 21 uur en zondag 9 december tussen 10 uur en 12 uur. Je kan ook bestellen via het gsmnummer 0494 08 24 85 (na 17 uur) of via mail: nick.casteleyn@telenet.be.

(Ans Victoor)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.