Samson en Marie trakteren 110 kinderen in Plopsaland op spaghetti en liedjes uit nieuw album

© (Foto TP)
Redactie KW

“Wat eten we vandaag? Spaghetti, spaghetti, spaghetti!” Meer dan honderd kinderen zongen woensdag uit volle borst aan de ‘langste spaghettitafel’ in Plopsaland. Ze werden uitgenodigd en bediend door niemand minder dan Samson en Marie, die achteraf uitpakten met een muzikaal dessert: de liedjes van een nieuw album dat op 1 oktober uitkomt.

“Ik deed heel wat boodschappen om een kuip te vullen met spaghetti en tomatensaus, waarin mijn vierjarige dochter Eliana poseerde”, vertelt Nikita De Craene (25) uit Eeklo. “Ik was wellicht blijer dan mijn dochter toen we hoorden dat we een van de winnaars waren van de fotowedstrijd. We komen vaak naar Plopsaland in De Panne. Voor ons is dat een uur rijden, maar het is telkens de moeite waard. Zeker nu.”

Eliana en 109 andere kinderen werden persoonlijk bediend door Marie. “Ah natuurlijk, want dit zijn allemaal winnaars”, zegt Marie. “Ik deel de borden uit en help de servetten strikken.” Ze mogen niet smorsen, zo é. “Niet morsen, Samson.”

“Spaghetti is mijn lievelingsgerecht, het is heel lekker”, getuigt Eliana boven haar portie met extra veel kaas. Ze zag haar idool voor het eerst van dichtbij. “Een unieke kans”, aldus mama Nikita. “Waar loopt ze? Komt ze ook naar mij? Ik wil ze zien. Mijn dochter had Marie voortdurend in het oog en kon zelfs even met haar babbelen. Ze vindt haar heel leuk, maar ze blijft ook fan van baasje Gert.”

Nieuw album

Met een goedgevuld buikje trokken de kinderen naar buiten richting Kiosk, waar Samson en Marie liedjes brachten van hun nieuwe album. Ik vind het zo een beetje jammer, dat ik niet mag mee-eten zo, want ik eet graag spaghetti. “Ja, maar anders ligt dat op onze maag tijdens het zingen”, aldus Marie tot Samson. “Zo meteen zullen we een bordje eten.” Joehoe! Ben jij niet een heel klein beetje zo veel zwaluwachtig zo? “Zenuwachtig? Eerlijk gezegd wel, ja. Weet je wat de beste remedie is tegen zenuwen? Zingen en bewegen. Steek maar allemaal jullie handen in de lucht. Dan gaan we zwaaien van links naar rechts.” Ja maar Marie, ik heb geen handen. “Zwaaien met je oren, Samson!”

‘Wij gaan beginnen’, ‘Wij willen voetballen’ en ‘Spaghetti’ zijn enkele van de tien klassiekers in een nieuw jasje, die goed onthaald werden door het jong publiek. “Het was spannend afwachten of de kinderen de nieuwe cd wel leuk zouden vinden, want er staan ook liedjes op die ze nog niet kennen. Ze hebben bijvoorbeeld goed gelachen tijdens ons nieuwe Lachlied”, zei Marie na de show.

Tot slot maakte ze met Samson nog even tijd voor een fotomoment bij elke winnaar. “Het is de eerste keer dat onze kinderen hen van zo dichtbij zagen”, vertellen Kevin Van Esbroeck (37) en Kimberly Volckaert (34), de ouders van Mila (5) en Liam (7) uit Langemark. “De spaghetti van Marie is beter van die van mama, want hierin zitten geen groenten”, klinkt het bij de kroost, die volgende week al terugkeert naar Plopsaland voor ‘De Buurpolitie Dagen’.

“Dit was de perfecte namiddag”, besluit Marie. “Hebben we veel kinderen gelukkig gemaakt, denk je Samson?” Ma ja, ik denk van wel zo, ja. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier