Paul Bruna vliegt er weer in na 200 geannuleerde optredens

Paul kon Megan Chebil Roosens strikken voor zijn videoclip.© GF
Paul kon Megan Chebil Roosens strikken voor zijn videoclip.© GF
Xavier Coppens

Voor zanger Paul Bruna is de coronapandemie ook een klein drama geworden met bijna 200 annulaties van optredens. De Middelkerkse zanger bleef echter niet bij de pakken zitten en nu er nieuwe versoepelingen in zicht zijn maakt hij zijn plannen bekend met een nieuwe single, album en zelfs een boek.

Na meer dan een jaar presenteert Paul Bruna een nieuwe single. “We hebben met ‘Het werd zomer’, gekozen voor een cover van het nummer dan ooit gezongen werd door Rob De Nijs. Het was de bedoeling om het nummer eigenlijk al eerder uit te brengen op single, maar op het moment dat alles klaar was voor de release werd het nummer, in een andere versie weliswaar, uitgebracht door een andere artiest en daarom hebben we gewacht. Met een (hopelijk) mooie zomer voor de deur is er nu volgende week de release van het nummer”, vertelt Bruna.

De voorbije week werd ook een nieuwe videoclip ingeblikt. Daarvoor is Paul Bruna niet ver van huis getrokken en heeft er een verrassende verschijning bij gehaald. “Alles is opgenomen op het strand van Westende en ik heb beroep gedaan op Megan Chebil Roosens om te figureren in de clip. Zij was vorig jaar finaliste in de verkiezing van Miss West-Vlaanderen.”

Zing, lach en leef

Volgende week verschijnt dan het nieuwe album van Paul Bruna. Het album heet ‘Zing, lach en leef!’, naar de laatst uitgebracht single van Paul Bruna. “Op het album staan heel wat nummers die nooit eerder op single of op een album verschenen met uiteraard onder meer ‘Zing, lach en leef!, het nummer dat ik vorig jaar schreef als ‘Ode aan de zorg’, het duet ‘Echte vrienden’ met Mieke D en een aantal nummers die nergens meer te verkrijgen waren waaronder ‘De schone Westhoek’ en ‘Ik geniet van elke moment’. Er staan 12 nummers op het album”, gaat de zanger verder.

Paul Bruna schreef ook een boek de voorbije maande.© GF
Paul Bruna schreef ook een boek de voorbije maande.© GF

Nu de coronacrisis stilaan op zijn eind loopt, loopt de agenda van Paul Bruna stilaan vol. “We naderen opnieuw de kaap van 100 geplande optredens, in de hoop dat alles verder verloopt zoals voorzien. Ik sta ook opnieuw iedere woensdag in september in Plopsaland voor het Kustschlagerfestival en ontvang op het domein van De Kippe in Merkem als presentator van het radio-programma VBRO te Lande, in juli en augustus 108 Vlaamse artiesten en bekende Vlamingen.”

Gedurende de coronapandemie werkte Paul Bruna aan een boek over de West-Vlaamse showwereld, waar zowat alle band en artiesten, die een link hebben met West-Vlaanderen aan bod komen. Een soort naslagwerk, aangevuld met leuke anekdotes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.