Kuurnse maakt vanaf volgende week haar opwachting in spelprogramma op Eén: Wint An de jackpot in ‘1 jaar gratis’?

© BR1
Redactie KW

Wordt An Van Laer (40) de winnares van ‘1jaar gratis’ op Eén en kan ze daardoor het komende jaar een rijkelijker leven gaan leiden? Dat komen we te weten vanaf donderdag 2 december. An is één van de zestien kandidaten die de strijd aangaan in de bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. Of ze slaagt in haar opzet weten we binnen enkele weken.

Binnenkort gaat op Eén, een nieuw seizoen van start van het spelprogramma ‘1 jaar gratis’, gepresenteerd door Thomas Vanderveken. De winnaar van het quizprogramma neemt het nettojaarloon van de deelnemer die het meest verdient mee naar huis. Een van de kandidaten aan het nieuwe seizoen van ‘1 jaar gratis’ is An Van Laer, die opgroeide in Ternat, maar sinds drie jaar in Kuurne woonachtig is, samen met haar vrouw Bianca (43) en haar twee plusdochters.

Passie

“Ik heb een passie voor quizzen”, opent An de babbel, die voor de liefde richting Kuurne verhuisde en van mening is dat de ezelsgemeente veel mensen telt met een warm hart. “Toen ik vorig seizoen samen met mijn plusdochter Lore naar de finale-aflevering van ‘1 jaar gratis’ aan het kijken was vanuit mijn zetel, kreeg ik van haar de opmerking dat ik eens moest deelnemen aan die quiz, gezien ik toch best wel heel wat van de gestelde vragen juist kon beantwoorden. Aangemoedigd door deze opmerking schreef ik mij in en tot mijn verbazing werd mijn kandidatuur weerhouden en maakte ik plots deel uit van de 16 geselecteerde deelnemers.” In het dagelijkse leven is An tewerkgesteld als Operational Risk Manager bij BNP Paribas Fortis te Brussel. Haar vrije tijd besteedt ze sportief door te gaan zwemmen en kooklessen te volgen. “Eigenlijk ben ik laborante van studie”, gaat An verder, “Na twee jaar in een ziekenhuis te hebben gewerkt als laborante hield ik het voor bekeken en ging ik op zoek naar een 9 tot 5 job in het bankwezen. Dat ik bij de bank terecht ben gekomen is echter niet zo verwonderlijk gezien ook mijn beide ouders bankiers waren in hart en nieren. Mijn sportief kantje heb ik al van jongs af gezien ik jaren baskette en als basketcoach actief was. Problemen met de knie dwongen mij echter even geleden deze hobby stop te zetten.”

Ik doe mee dankzij mijn plusdochter

Of An stand weet te houden tot het einde en zo aan de haal kan gaan met de hoofdprijs weten we echter pas over enkele weken. Haar mensen- en quizkennis zijn echter haar grootste troef tijdens haar deelname en die kennis wil ze dan ook optimaal gaan benutten. “Een competitiebeest ben ik zeker niet”, verduidelijkt An. “De unieke ervaring die mijn deelname aan ‘1 jaar gratis’ mij oplevert is mij meer waard. Een strategie? Die heb ik niet. Ik ga gewoon mijn gevoel volgen”, klinkt het. (BRU)

Wie te weten wil komen hoe An het doet tijdens haar deelname aan ‘1 jaar gratis’, kan vanaf donderdag 2 december elke donderdag om 20.40 uur terecht op Eén.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.