Dubbele eliminatie tijdens spannende tweede aflevering De Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Vond u de afsluitende opdracht van de tweede aflevering ook zo spannend? Ik zat op het puntje van mijn stoel en voelde net als de kandidaten het angstzweet in mijn handpalmen.

Eerst was het tijd om ons zachtjes in slaap te laten wiegen door een betoverend Duitsland. We genoten gezellig van een carpool karaoke met een glaasje wijn in de hand… Op het eind kwam echter het harde van het spel naar boven drijven: ieder speelt uiteindelijk voor zichzelf! Dami en Kevin kunnen ervan meespreken.

Opdracht 1 – carpool karaoke en piano spelen – 4.200 euro verdiend

Dag 4 in Duitsland en daar is Gilles De Coster! Hij begroet de kandidaten met de vraag of ze voor klassiek of klassiekers willen gaan. Hij heeft 4 personen nodig voor klassiek!

Annelotte, Katrien, (een heel gretige) Philip en Kevin stellen zich kandidaat. Bedoeling is dat de kandidaten een stukje op de piano gaan spelen.

Annelotte en Katrien hebben al ervaring op de piano en geven in sneltreinvaart een mini-opleiding aan respectievelijk Kevin en Philip.

Er kan 4 keer 1.000 euro gewonnen worden en enkel Kevin faalt in de opdracht.

Wat valt er op?

Annelotte leert Kevin op, maar blijkbaar op de verkeerde manier. Het foutje wordt opgemerkt en rechtgezet door Katrien. Katrien vindt het achteraf ook verdacht dat Kevin zich direct kandidaat stelde voor deze opdracht, terwijl dat eigenlijk niet klopt. Het was Philip die er als de kippen bij was om piano te spelen, Kevin kwam er pas als laatste bij.

Ondertussen vermaken de andere 6 kandidaten zich met een onvervalste carpool karaoke. In een rijdende karaokebar met opblaasbare zwembadjes, trekken de 4 beste zangers hun zwembroek aan, terwijl Dami en Jasmien woordjes moeten raden uit de liedjesteksten. Het levert uiteindelijk 1.200 euro op, kers op de taart na een alweer leuke dag.

Wat valt er op?

Sven omschrijft zichzelf als dé schlagerkoning, maar zijn zangkunsten zijn niet echt om over naar huis te schrijven.

Wat is de beste positie voor de Mol (voor beide muzikale proeven)?

De Mol zit volgens mij aan de piano. Daar was het meeste geld te verdienen! Bovendien was er ook een valse noot aan het muziekinstrument. Deze noot aanklikken zorgt ervoor dat bij de andere proef de vrachtwagen bruusk in de remmen gaat. Een ideaal middel om vanop afstand de andere groep stokken in de wielen te steken.

Opdracht 2 – De wijngaard – 1.600 euro verdiend

Het feeërieke Bremm aan de Moezel levert het strijdtoneel voor de tweede opdracht.

In groep dienen de kandidaten ervoor te zorgen dat de gasten op een receptie genoeg wijn te drinken krijgen. Hoe meer glazen heelhuids aankomen, hoe meer geld er wordt verdiend (200 euro per wijnglas).

De kandidaten trotseren de steilste wijnberg van Europa (68 graden afdaling) en ze persen wijn. Ze onderscheiden tevens rosé, wit en rood uit elkaar en op het einde zijn 8 volle glazen (1.600 euro voor in de pot) het resultaat.

Wat valt er op?

Sven stelt zich snel kandidaat en terecht: hij brengt 2 volle glazen tot bij de receptie.

Hetzelfde geldt voor Samina en Noah trouwens: 2 volle glazen leveren elk 400 euro op.

Annelotte valt in negatieve zin op, aangezien ze bijna onmiddellijk beide glazen op de grond laat vallen.

Katrien brengt, net als Kevin, 1 vol glas tot aan het klooster, Lennart slechts 2 halfgevulde. Waarom heeft hij onderweg niet wat wijn overgegoten?

Tijdens deze opdracht is er op veel plaatsen de mogelijkheid extra wijnglazen te verdienen. Philip valt hier op met zijn wijnkennis, maar als puntje bij paaltje komt, is zijn aankomst bij het klooster er eentje met lege handen.

Jasmien toont zich bezorgd tijdens de hereniging van beide groepen na de proeven. Ze had schrik dat de andere groep pasvragen of een vrijstelling heeft verdiend. Is Jasmien zich hier aan het profileren als een kandidate of is ze echt bevreesd?

Opdracht 3 – De bunker – 0 euro verdiend

De wijnopdracht brengt een uitstekende sfeer aan tafel. De pot telt inmiddels 8.500 euro. In 2 wagens wordt de groep vervolgens naar de volgende opdracht gereden, bestemming voorlopig onbekend. Beide wagens rijden een garage binnen, achter hun gaat de poort dicht. De ogenschijnlijk banale garageboxen vormen de toegangsweg naar een geheime atoombunker uit de jaren ‘60. Deze moest de toenmalige regering beschermen tegen een mogelijke atoombom!

Het betekent de start van een onwaarschijnlijk spannende afsluitende opdracht.

Gilles De Coster heeft goed en slecht nieuws voor de kandidaten.

Het goede nieuws: het wordt hun gemakkelijkste opdracht ooit… De drang weerstaan om op een knop te drukken levert maar liefst 3.000 euro op.

Het slechte nieuws: er gaan vanavond zéker 2 kandidaten naar huis, uit elke groep 1 persoon. Tenzij er iemand de rode knop induwt. Dan verliest de andere groep 2 kandidaten, terwijl je eigen groep automatisch verder gaat naar de volgende aflevering.

Het hoeft niet te verbazen dat beide teams voor eigen gewin gaan. Om de rode knop in te drukken, dient deze wel eerst geactiveerd te worden. Na een intense zoektocht lukt dit uiteindelijk het eerst bij team 2 (Jasmien, Katrien, Lennart Annelotte en Samina), zij gaan allemaal door naar de volgende aflevering!

Van het andere team gaan we uiteindelijk afscheid moeten nemen van Dami en Kevin.

Wat valt er op?

Philip schiet hier zonder twijfel de hoofdvogel af! Tijdens de telefonische communicatie met het andere team ‘verspreekt’ de sympathieke docent marketing zich tegenover Jasmien. Hij wil laten uitschijnen dat hun team zal gaan voor de 5.000 euro. Op dat moment was de inzet echter 3.000 euro!

Gilles De Coster verhoogt tijdens het spel opeens de inzet van de opdracht van 3.000 naar… 5.000 euro. Toeval of niet?

Als Mollenvanger voor KW kreeg ik de mogelijkheid om enkele vraagjes te stellen aan de sympathieke afvallers Dami en Kevin!

Dag Kevin, je reageerde heel nuchter na je eliminatie met “Het is wat het is”. Was dat schijn?

Kevin: Dat was echt het moment dat ik besefte: de kans is twee op vijf en ik heb veel te weinig info over mijn mogelijke verdachten. Ik voelde de bui gewoon hangen. Ik ben niet genoeg voorbereid om dit goed te doen (lacht).

Dag Dami, jij was er het hart van in?

Dami: Klopt, Marc! Ik was echt heel overtuigd van mijn Mol. Ik had het helemaal niet zien aankomen. Ik ben dan ook nog eens heel emotioneel en gevoelig. Ik kon mijn teleurstelling niet verbergen.

Jullie zijn met twee naar huis mogen gaan. Dat is toch een beetje een troost geweest?

Dami: Dat is zoveel aangenamer! Dat zouden ze altijd mogen doen. We komen bovendien heel goed overeen. Dat maakte het afscheid toch iets zachter. Ik was heel blij dat ik samen met Kevin naar huis kon rijden.

Ik zou meteen volop beginnen speculeren in die auto. Hebben jullie dat ook gedaan?

Dami: we hebben een gezamenlijke conclusie getrokken uit de theorieën die we samen konden leggen in de auto, maar daar kunnen we natuurlijk nog niets over zeggen (knipoogt).

Bedankt voor de korte babbel! Jullie waren allebei superleuke kandidaten!

Beste lezer van KW, we kijken alvast uit naar het spannend vervolg!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.