Carolina Guilini is trots op papa Yvan Guilini na lancering van nieuw album ‘Music Forever’

Yvan Guilini woont in Wenduine. Zijn enige dochter Carolina zag het levenslicht in Brugge, maar woont nu in Berendrecht bij Antwerpen. Vader en dochter zijn niet iedere dag bij elkaar, maar ze hebben een heel hechte band. Het is op aandringen van Carolina dat papa Yvan terug achter de keyboard plaatsnam en een nieuwe cd ‘Music Forever’ opnam.

In de studio van MENT TV in Gent kwamen Carolina en papa Yvan Guilini een keer samen voor een ruime babbel. © PADI/Daniël

Toen we het nieuws vernamen dat Yvan Guilini een nieuw album zou uitbrengen, dachten we direct terug aan de jaren negentig. Aan de gouden muziekjaren, waarin er dan nog persconferenties rond een nieuw album werden gehouden waar er spijs en drank in overvloed te verkrijgen was en waar er ook telkens mooie invalshoeken waren voorzien voor fotoshoots. We dachten automatisch terug aan de tijd van Def Dames Dope, die hun album ‘Wicked & Wild’ voorstelden in een tuin in Meerhout. En wat voor een voorstelling was dat ? ‘t Was prachtig weer en er was een zwembadpartij voorzien. De dame die dit organiseerde en ons hartelijk ontving was Carolina Guilini, de dochter van Yvan. “Waar is de tijd. Dat was inderdaad in de tuin van mijn nonkel”, vertelt Carolina Guilini, die in die periode Def Dames Dope groot maakte in binnen- en buitenland.

Een leuk onderonsje met Yvan Guilini (links), muzikante Ruth Verhelst uit Kortrijk, Chris De Brakeleer en Carolina Guilini.
Een leuk onderonsje met Yvan Guilini (links), muzikante Ruth Verhelst uit Kortrijk, Chris De Brakeleer en Carolina Guilini.© PADI/Daniël

Carolina zelf zag het levenslicht in Brugge en woonde tot haar vijfde levensjaar in Sint-Michiels-Brugge. De nu 56-jarige dochter van Yvan Guilini was in die periode een heel grote naam in het (inter)nationale muzieklandschap. Namen zoals Def Dames Dope, Timeshift, BB Jerome & The Bang Gang, 4-Ever, Snazzy (Clubhit), Euphrasia, Paul Matthew, Tamira Jay en natuurlijk ook Yvan Guilini zaten allemaal in haar muzikale portefeuille Game Records. Dat was toen, maar wat doet Carolina nu ? “Samen met mijn man Peter Gillioen (Peter Inox) run ik een scheepsherstellingsbedrijf GAME ALL METALS (Gillioen.All.Metals.Enterprice)”, vertelt ze. “Dat is de tegentak van GAME RECORDS (Guilini.Artists.Music.Entertainment). We werken zelfs met hetzelfde sterke logo. De laatste maanden is het zeven op zeven, praktisch 24 op 24 uur werken en dat komt ook door mijn lieve daddy, die nu opnieuw met muziek bezig is. Ik ben precies terug gekatapulteerd in de tijd. Daarnaast heb ik nog mijn huishouden. Ik maak iedere dag lekker eten klaar. Natuurlijk mag ik ook de schoofzak van Peter niet vergeten. Voor de rest heb ik maar weinig vrije tijd. Het is altijd maar snel, snel… Snel naar de broodautomaat voor brood voor de schoofzak en één keer per week snel naar de winkel.”

Yvan is trots op zijn enige dochter. “Zij slaagde als enige erin om tot twee keren toe haar muzikaal project op BBC te krijgen. Doe dat maar een keer na”, vertelt Yvan, die na aandringen van zijn dochter en goede muzikale vriend Chris De Brakeleer besloot van terug achter de keyboard te kruipen en nieuwe muziek te componeren. Het resultaat is ‘Music Forever’ geworden. “Mijn muzikaal testament”, bekent de 74-jarige Guilini, die al terug bezig is met het componeren van een volgend album. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.