Aurelie Dupont (16) finaliste modellenwedstrijd ‘Queen of the Models’: “Mijn droom? Ik wil graag zowel model als dj worden”

Aurelie Dupont, finaliste van Queen of the Models. (Foto Davy Coghe)© Davy Coghe
Aurelie Dupont, finaliste van Queen of the Models. (Foto Davy Coghe)© Davy Coghe
Redactie KW

Aurelie Dupont (16) is finaliste van Queen of the Models. De knappe, roodharige Brugse wil van modellenwerk haar job maken. Toch is er iets wat ze nog liever wil. “Mijn grote droom is om zowel model als dj te worden”, klinkt het vol ambitie en passie.

Aurelie (16) is de dochter van Diego Dupont en Cindy D’Houst en de zus van Alessandro. Het gezin woont afwisselend in Brugge en in Sainte-Maxime. In dat dorpje aan de Franse Rivièra baten Diego en Cindy Maison Belvèdere uit, een plaats waar je kunt genieten van een workation : werken op afstand en intussen genieten in een zalige, zonnige omgeving.

Maar nu terug naar Aurelie. Zij volgt de richting humane wetenschappen aan het KTA van Brugge, in combinatie met de dansopleiding. Want dansen doet de roodharige Brugse al bijna haar hele jonge leven. “Toen ik vijf jaar was ben ik gestart met ballet. Ondertussen ben ik niet alleen een ballerina, maar dans ik ook hiphop, latin, modern en jazz.”

Mijn rode haren vind ik mijn grootste troef

Toch is professioneel danseres worden niet haar ultieme ambitie. “Klopt, dansen is mijn uitlaatklep maar mijn grote droom is om model én deejay te worden en ik zal me 200 procent geven om deze droom te realiseren. Mijn grote voorbeelden in de modellenwereld zijn Romee Strijd en Lizzy Causyn. Al van jongs af sta ik graag voor de camera met mijn mama als fotografe. Ik post ook vaak mooie foto’s op mijn sociale media. Mijn deelname aan de modellenwedstrijd Queen of the Models zie ik als een volgende stap. Ondertussen heb ik al een professionele fotoshoot achter de rug met Ivan van Steenis en dat is me enorm goed bevallen. Ik kijk al uit naar volgende fotoshoots, maar ook naar de workshops. Het is allemaal heel spannend en leuk!”

Shopping queen

Aurelie ziet er graag goed uit en is dagelijks bezig met mode. “Of ik een echte shopping queen ben? Toch wel, ja. (glimlacht) Elke avond ben ik bezig met het uitkiezen van outfits en met mijn make-up. Ik ben dus heel bewust bezig met mijn looks en ik vind mijn rode haren dan ook mijn grootste troef.”

De finalistes van Queen of the Models kiezen ook een of meerdere goede doelen waarvoor ze zich in de nabije toekomst willen inzetten. Aurelie moest daarover niet lang twijfelen. “Ten eerste wil ik me inzetten voor het Rode Kruis en meer bepaald de aandacht vestigen op het belang van bloed geven. Iets wat ik nu voor het eerst ook zelf zal doen. Een tweede project waarvoor ik me wil inzetten is een plaatselijke school in Gambia. Mijn oom woont daar en twee jaar geleden zijn we er op reis geweest reizen is trouwens nog één van mijn passies en wat ik daar gezien heb, heeft indruk gemaakt op mij.”

www.aureliedupont.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten