Samen lachen tegen corona: KW pakt uit met een krant vol helende humor

Bart Casteleyn
Bart Casteleyn Hoofdredacteur KW

Coronacrisis of niet, vrijdag ligt De Krant van West-Vlaanderen opnieuw in de krantenwinkel of in jouw brievenbus. De redactie maakt deze keer een krant in het teken van de lach, want het mag duidelijk zijn: humor helpt in tijden van nood.

De krant opent met een opvallende reportage: in het ziekenhuis, op spoed, bij de huisarts… daar wordt nog gegrapt. “We hebben humor nodig om vol te houden“, klinkt het in de zorgsector. Het kan dus en het mag: lachen in tijden van corona. Wetenschappers leggen in KW uit waarom het eigenlijk zelfs moét en cartoonisten vertellen over hun aartsmoeilijk beroep: elke dag grappen verzinnen rond een dodelijk virus.

We stellen ook opnieuw een elftal samen: 11 leveranciers van de lach. Een reeks eerlijke verhalen van grappige West-Vlamingen die hun hart (en hun humor) bloot leggen.

De Krant van West-Vlaanderen is deze week dikker dan ooit. We starten een nieuwe lifestylerubriek, die even ons magazine vervangt: Het Goeie Leven (maar dan anders). Het staat boordevol inspirerende tips om thuis toch een fijne tijd te beleven. Daarnaast zorgen we weer voor extra speelplezier met een puzzelkrant.

Bij het KW-pakket zit uiteraard ook jouw vertrouwde lokale krant. 40 pagina’s met al het nieuws uit jouw gemeente. Samen met De Krant van West-Vlaanderen een serieus stuk leesvoer.

KW ligt vanaf vrijdag 3 april bij de krantenverdeler en in de supermarkt. Als je onze krant gaat halen, respecteer dan graag alle richtlijnen van de overheid. Met dank en hou jullie gezond.


Wil je het huis niet verlaten maar vrijdag toch onze krant lezen? Dan kan dat digitaal op je PC, laptop, tablet én smartphone via onze digitale krant op www.kw.be of download de app ‘De Krant van West-Vlaanderen’ op de App Store of de Play Store.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.