Robin en Kéty te zien in Free Love Paradise op tv: “Open relatie bespreekbaar maken”

Of Robin en Kéty vandaag nog een koppel zijn, zien we verder in het programma. (Foto VTM 2)
Bert Vanden Berghe

Is levenslange monogamie nog van deze tijd? Dat is de vraag die zes koppels stellen op een paradijselijk eiland voor het nieuwe televisieprogramma Free Love Paradise, straks te zien op VTM 2. Robin Criel (26) uit Tielt en Kéty Szakács (22) uit Roeselare gingen het experiment aan.

Monogamie is de norm, maar van op een afstand bekeken is dat vooral een Westerse norm. Slechts een kwart van alle samenlevingen in de wereld is zo ingesteld dat ze aan één partner zijn verbonden. Monogamie is ook niet noodzakelijk een succes: in België eindigt 41,4 procent van de huwelijken in een echtscheiding. Om over de cijfers van overspel nog maar te zwijgen.

Het televisieprogramma Free Love Paradise zoekt uit hoe een open relatie werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Drie Vlaamse en Nederlandse koppels namen deel aan het experiment dat plaatsvond in de zomer van 2019 in Mexico. Het programma wordt gepresenteerd door Sean Dhondt en de Nederlandse Froukje de Both. Klinisch seksuologe Chloé De Bie reisde mee om de koppels te begeleiden. Momenteel is het al te zien op Streamz, vanaf 5 november ook op VTM 2.

Bij de koppels zien we Robin Criel uit Tielt en Kéty Szakács uit Roeselare. Robin studeert international business management en is volop zijn eigen coachingbedrijf aan het opstarten, Kéty volgt een opleiding psychologie.

Geen Temptation Island

Of ze vandaag samen zijn, is nog een vraagteken, al moeten ze allebei lachen als de term Temptation Island valt. “We hadden initieel ook de schrik dat het die richting zou uitgaan, maar het ging echt om een experiment”, aldus Robin.

“Je hele leven bij één persoon blijven, kan beklemmend aanvoelen”

“We waren op dat moment een jaar samen, het ging goed, maar we wilden weten wat het op lange termijn zou betekenen. We zijn allebei hele drukke en ondernemende mensen. Voor ons was het interessant om te zien of een open relatie die gezonde spanning in onze relatie levendig zou kunnen houden.”

Eenzelfde verhaal horen we bij Robin. “Je hele leven bij één persoon blijven, dat kan beklemmend aanvoelen. Een open relatie kan een oplossing zijn. Met onze deelname wilden we in elk geval het concept bespreekbaar maken. We willen niet dat er een taboe rond is.”

Communicatie

Kéty stapte vol vertrouwen in het avontuur. “Communicatie is heel belangrijk. Ik wist dat Robin echt verliefd op mij was, en er was ook geen reden om jaloers te zijn. Hij was altijd heel eerlijk. We bevestigden ook constant wat we voelden voor elkaar. En zelf word ik ook niet zo snel verliefd.” Robin is naar eigen zeggen ‘gezond jaloers’. “Ik ga het in elk geval niet meteen tonen.” Vanuit haar studies ziet Kéty het ook objectief: “Mannen zijn helemaal anders ingesteld dan vrouwen. Je kan heel veel uit die verschillen leren. Zelf heb ik dat ook gedaan. Nu ben ik volop bezig met een project waarbij ik andere meisjes wil helpen om meer zelfvertrouwen te hebben.” De twee hebben naar eigen zeggen geen spijt van hun deelname. Wat de uitkomst was, zien we echter binnenkort…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten