Radio WarMegem trapt twee weken van warmte en liefde af

Radio WarMegem trapt twee weken van warmte en liefde af in Waregem.© PNW
Radio WarMegem trapt twee weken van warmte en liefde af in Waregem.© PNW
Redactie KW

Lokale radiozender Waregem1 palmde dinsdag de hele dag het stadhuis van Waregem in met ‘Radio WarMegem’. De live-uitzending betekent het startschot van twee warme weken in de paardenstad. Vallen daaronder: valentijnzwemmen, hartjeswandelingen en sfeervolle verlichting.

Tussen 9 en 17 uur zond de lokale radiozender Waregem1 een hele dag uit vanuit het stadshuis. Burgemeester Kurt Vanryckeghem kwam langs om de Waregemnaren een hart onder de riem te steken, net als verschillende medewerkers van de stad. Zo kwam een medewerkster van woonzorgcentrum De Meers vertellen over een initiatief voor Valentijn.

“Sommige bewoners hebben een partner die nog thuis woont. Ook zij mogen helaas niet zo vaak op bezoek komen als ze willen, en daarom hebben we voor hen eens een actie opgezet. Zij kregen een valentijnsbox mee, die gevuld werd met onder andere spulletjes die onze bewoners gemaakt hebben”, vertelde ergotherapeute Melissa.

Daar blijft het niet bij, want ook de andere Waregemnaars kunnen genieten van de ‘WarMegem-campagne’. “Vijf wandelingen in Waregem en de deelgemeenten werden omgetoverd tot een hartjeswandeling. Langs de weg werden 142 hartjes verstopt”, vertelt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). Het gaat om de Erfgoedwandeling Waregem (6,5 km), de Erfgoedwandeling Sint-Eloois-Vijve (6 km), de Monnikenwandeling in Desselgem (8 km), het Kerkwegelpad in Beveren-Leie (5 km) en de 10.000 stappen-wandeling in Nieuwenhove (7,5 km).

Onderwaterverlichting

Op de Zuiderpromenade prijkt een liefdevolle blikvanger en in diezelfde omgeving kleuren de fonteinen en de piramide aan de voormalige bioscoop vurig rood. Zwembad De Treffer pakt dan weer uit met romantisch valentijnzwemmen. “Komende zondag stoppen we het zwembad in een romantisch jasje met onderwaterverlichting en aangepaste achtergrondmuziek. Door de coronamaatregelen kan je wel enkel baantjes trekken”, vult schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V) aan.

Tot slot is er ruimte voor cultuur. Nog tot 28 februari vind je QR-codes in het straatbeeld, waar literaire fragmenten digitaal tot leven komen dankzij leerkrachten van de Stedelijke Kunstacademie. In de bibliotheek kan je dan weer terecht voor een blind date. Het personeel heeft een themastand klaar waar je je kan laten verleiden door de cover, een openingszin en enkele themawoorden.

(PNW)

Meer informatie over alle initiatieven vind je op www.waregem.be/warmegem .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.