Pieter Deknudt en Zinger hebben een nieuwe single

Pieter Deknudt uit Deerlijk is de frontman van Zinger.
Pieter Deknudt uit Deerlijk is de frontman van Zinger.
Redactie KW

Vijf jaar na hun winst in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel heeft de brasspopband Zinger uit Deerlijk een nieuwe single: ‘Out of Time’.

Fans van de West-Vlaamse band Zinger moesten even op hun honger blijven zitten. De band focuste vooral op het zijproject Reveil, dat in een honderdtal gemeentes concerten en poëzie programmeert op de Vlaamse begraafplaatsen. Dit jaar organiseerden ze een livestream met onder meer Tourist LeMC, Klaas Delrue en Lieve Blancquaert.

Stopmotionfilm

Zinger handelt al een poosje in melancholische songs en won daar in 2015 De Nieuwe Lichting mee op Studio Brussel. Op de nieuwe single ‘Out of Time’ wordt een streep feelgood toegevoegd aan hun gekende fanfaresound.

We willen het jaar 2020 goedmaken ”, verduidelijkt frontman Pieter Deknudt. “Dat doen we met een opmerkelijke video. In het visueel stukje zie je hoe enkele kinderen en jongeren uit verschillende werelddelen de kranten aanvallen met een schaar, lijm en wat stiften. Met heel opvallende beelden als gevolg. Het resultaat is een stopmotionfilm die zich niet in één kijkbeurt laat ontrafelen.”

Trump als clown

Zo wordt Trump een clown die op een monowheel van een metershoog touw naar beneden valt, geraken enkele IS-soldaten betrokken in een stevig watergevecht, en krijgt Bolsonaro het aan de stok met een aapje. “ De nieuwsbeelden lijken heel erg confronterend , maar ze komen allemaal uit echte kranten”, vult Pieter Deknudt aan.

“Het is net de ontwapenende kijk van de kids die ons extra met de neus op de feiten drukt. Wat zijn wij soms toch een raar ras . Kinderen maken sowieso overal het beste van. Misschien moeten we dat ook leren. De video bevat tientallen kleine visjes die je pas na een zoveelste luisterbeurt vindt.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.