Organisator blaast Lentefestival in La Palma van aanstaande zondag af

Redactie KW

Nu zondag 26 juni vindt er in La Palma in Gits geen Lentefestival plaats. Organisator Freddy Vlaeminck roept de tegenvallende voorverkoop in als reden. Ook zijn wimpel ‘Allen tegen kanker’ roept vraagtekens op.

De herstellende kankerpatiënt Freddy Vlaeminck uit Ingelmunster organiseerde in het verleden uit dankbaarheid voor de kankerorganisaties al een en ander. Eerst koos hij voor de vlag van ‘Kom op tegen kanker’, maar toen bleek dat die organisatie nooit iets mocht ontvangen van Freddy, verboden ze hem om nog langer het logo van ‘Kom op tegen kanker’ te gebruiken. Freddy gooide het dan over een andere boeg en riep hij de niet-bestaande organisatie ‘Allen tegen kanker‘ in het leven.

Een chequeoverhandiging naar een of ander goed doel bleef nog altijd uit

Op zondag 20 maart was het ‘Volop ambiance’ in La Palma, met onder andere Frans Bauer. Dat bleek een succes, maar een chequeoverhandiging naar een of ander goed doel bleef nog altijd uit.

Nu zondag 26 juni stond, opnieuw in het kader van ‘Allen tegen kanker’, het Lentefestival op het programma. Maar in de loop van de week kwam Gerda, de uitbaatster van La Palma, die niets te maken heeft met de organisatie van het festival zelf, te weten dat het zaakje niet doorgaat: “Voor mij is dat heel vervelend, want ik wil een goed contact blijven onderhouden met de artiesten die nu in de kou staan en ook met mijn vaste bezoekers, die allen vrienden zijn. De kaarten die ikzelf verkocht aan mijn gasten, zal ik natuurlijk terugbetalen. Laat het duidelijk zijn dat wij enkel de zaal ter beschikking stelden, maar verder niets te maken hebben met de organisatie, dat is Freddy zijn initiatief en verantwoordelijkheid.”

Misschien heb ik als beginnend organisator een en ander onderschat

We contacteerden Freddy Vlaeminck en die kwam er eerlijk voor uit: “De voorverkoop viel tegen. Zelf verkocht ik 223 kaarten, Gerda een veertigtal. Ook zou er misschien nog een bus afzakken, maar in totaal is dat nog onvoldoende om het festival te laten plaatsvinden. Natuurlijk zal ik al de verkochte kaarten terugbetalen.”

Wat liep er verkeerd? “Ik weet het niet”, zucht Freddy. “De mensen zitten blijkbaar op hun geld. En de jonge gasten zijn misschien niet geïnteresseerd in artiesten in het genre van Christoff & Lindsay, Jo Vally, Danny Fabry… Misschien heb ik als beginnend organisator een en ander onderschat. Maar daar is nu eenmaal niets aan te doen.”

Gerda van La Palma geeft tussendoor nog mee dat in de zomermaanden juli en augustus de zaak sowieso gesloten blijft op zondagavond, want dan genieten de mensen liever van een mooie zomeravond in openlucht.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.