Oostendse stand-upcomedian Piv Huvluv 25 jaar op de planken

In het pluche van het Kursaal wordt Piv gesteund door David Galle, Derek en Piet De Praitere. © efo
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Voor een carrière van 25 jaar als stand-upcomedian brengt Piv Huvluv uit Oostende een totaalshow in het Kursaal. Hij nodigt collega’s en muzikanten uit.

Comedian Piv Huvluv, het alter ego van Oostendenaar Jan Cattrijsse, staat een kwarteeuw op de planken. Muziek is steeds aanwezig geweest in zijn carrière: hij speelde en zong zelf, de laatste jaren is zijn vinylcollectie een kapstok tijdens de shows.

Muziekliefhebber

“Het auditorium van het Kursaal is een van de beste concertzalen van het land. Ik ben vereerd dat ik hier mag staan want dit is redelijk uniek”, zegt Piv.

Hij stelde een show samen waarin hij als muziekliefhebber zijn ding kan doen, comedy kan brengen en met goede vrienden kan spelen. Collega’s Adriaan Van den Hoof, David Galle, Ygor uit Poperinge en stadsgenoot Piet De Praitere.

25 jaar podiumervaring

“Het mag body hebben”, zegt hij daarover. De live band bestaat uit Bruno Deneckere, Nils De Caster, Kathleen Vandenhoudt, Marcus Weymaere, Mario Vermandel en Oostendenaar Derek. Het programma van 2,5 uur brengt afwisseling.

“Dit is wel de eerste keer dat ik onder mijn eigen naam in zo’n grote zaal sta. De show met collega’s en muziek bracht ik eerder in Waregem dus het zal wel meevallen met de zenuwen. Toch is het speciaal want er zullen veel mensen zijn die ik persoonlijk ken. De stress zal beheersbaar zijn want ik heb 25 jaar podiumervaring.”

David Galle

Collega David Galle: “Eind 2024 breng ik een nieuwe show en de nieuwe moppen zal ik in het Kursaal graag brengen.”

Voor collega en stadsgenoot Piet De Praitere is het bijzonder: “Ik ken Jan al 25 jaar. Ik presenteerde Humo’s Comedy Cup toen Piv die deelnam, en wat mij betreft eigenlijk ook gewonnen had moeten hebben. We zijn goede vrienden van het eerste uur en stonden eerder al samen in line-ups. Maar dit is de eerste keer dat we zo samen optreden.”

“Ik hou niet bijzonder van grote zalen en speel liever in kleine zaaltjes waar je contact hebt met het publiek. Ik woon sinds drie jaar in Oostende en zal in de show van Piv fragmenten brengen uit mijn voorstelling Ik ruik naar Oostende.”

Met Piv in zee is er op donderdag 28 maart om 20 uur. Tickets kosten 27 euro en zijn te verkrijgen via www.blueskyconcerts.be en aan de balie bij Toerisme Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier