Nu ook overal humor en wijsheid van De Druivelaar op slimme schermen

Tom Deschildre (Inni), Christine Desmet (redactie De Druivelaar) en Jochen Verbrugghe (Oscart) zijn trots met de nieuwe, hedendaagse toepassing van de ‘oeroude’ Druivelaar.
Tom Deschildre (Inni), Christine Desmet (redactie De Druivelaar) en Jochen Verbrugghe (Oscart) zijn trots met de nieuwe, hedendaagse toepassing van de ‘oeroude’ Druivelaar.
Redactie KW

Tijdens de eerste lockdown in april besliste de uitgeverij Inni Group uit Heule om De Druivelaar-app 2020 gratis beschikbaar te stellen voor alle woon-zorgcentra en ziekenhuizen. Nu gaat men in samenwerking met het bedrijf Oscart een stap verder en verschijnt de vertrouwde Druivelaar voortaan op slimme schermen in ziekenhuizen, zorgcentra, winkels en bedrijven.

Oscart, het bedrijf waarmee Inni nu in zee gaat en gevestigd is in Stasegem, is ontstaan als spin-off uit Tele-Signal Electronics, dat al vanaf 1978 televisies verhuurde aan zorgcentra en ziekenhuizen. Nu zijn beide bedrijven samen omgedoopt tot Oscart Group. Via een intelligent ‘cloudplatform’ kunnen klanten van Oscart allerlei zaken op hun schermen te zien krijgen, dus nu ook de dagelijkse blaadjes van De Druivelaar, in digitale vorm. Intussen zijn al zo’n 3.000 schermen voorzien van zo’n Digitale Druivelaar.

De samenwerking tussen Inni en Oscart wordt ook in 2021 voortgezet. “Dit is inderdaad een groot succes, vooral bij de ziekenhuizen en woon-zorgcentra”, zegt Jochen Verbrugghe van Oscart. “Het initiatief is vrij uniek en een mooi voorbeeld van cocreatie en digitalisering in onze regio.”

Monument

“Ook tijdens de tweede lockdown en de ‘anders-dan-anders’-feestdagen wil De Druivelaar zoveel mogelijk mensen bereiken,” zegt Tom Deschildre van Inni. “Het is fantastisch dat ook de digitale variant van onze scheurkalender zoveel mensen aanspreekt. Zo kan een nog ruimer publiek genieten van de tijdloze wijsheid en humor.”

De overbekende en blijvend populaire Druivelaar ontstond in 1915 en heeft een vaste plek in ontelbare Vlaamse huiskamers. Het mag wel een monument genoemd worden en staat al vele jaren onder de redactie van Christine Desmet. De kalender werd destijds uitgegeven door Strobbe in Izegem en sinds 2014 door Inni in de Industrielaan in Heule. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier