Nieuwe metalband Scarbringer speelt eerste show in De Piraat

Metalband Scarbringer treedt op zaterdag 23 november voor het eerst op in De Piraat. Op de foto zie je de groep met links Miquel Anseeuw, vooraan Thomas Gadeyne, achteraan (drum) Jonas Corneillie en rechts Jonas Muls. © gf
Sarah Gadeyne

De nieuwe metalband Scarbringer opent op zaterdag 23 november de tweede avond van het metalweekend in De Piraat. Dit is meteen het allereerste optreden van de vierkoppige band. “Het is onze try-out. We openen voor enkele grote bands, dus gaan we ervoor.”

Scarbringer bestaat uit vier leden: zanger Thomas Gadeyne (32) uit Lichtervelde, gitarist Miquel Anseeuw (31) uit Ingelmunster, drummer Jonas Corneillie (29) uit Eernegem en bassist en achtergrondzanger Jonas Muls (25) uit Ichtegem. Samen spelen ze heavy metal en hardrock, te vergelijken met Judas Priest. De repetities vinden plaats in JOC De Lichting.

Thomas vertelt hoe het allemaal begon: “Het idee om een band op te richten, speelde al heel lang door mijn hoofd. Ik schrijf al heel lang nummers, om die ooit met een band te kunnen brengen. Op Graspop sprak ik Jonas Corneillie en Jonas Muls aan, en zij gingen meteen akkoord. We startten met repetities in mijn garage in de Torhoutstraat. Toen hadden we natuurlijk nog een gitarist tekort. Even later overtuigden we Miquel om eens mee te doen, om te kijken wat het gaf. En het zat meteen goed.”

Meer met muziek bezig zijn

Alle leden waren eigenlijk op zoek om meer met hun muziek bezig te zijn. “Ik ben nooit gestopt met spelen, maar ik heb lang moeten wachten voor ik in een band kon spelen. Nu is het eindelijk zover”, vertelt Jonas Muls. Jonas Corneillie vult aan: “Ik miste iets in mijn leven. Ik ben papa van twee mooie kindjes en ben gelukkig, samen met mijn vrouw. Maar bij onze verhuis kwam mijn drumstel weer boven, en begon het weer te kriebelen. Ik amuseer me rot bij Scarbringer.”

“Mijn gitaar stond stof te vergaren sinds ik ging samenwonen. Maar het bleef altijd in mijn achterhoofd hangen. Nu ik bij Scarbringer zit, besef ik weer dat ik enorm graag gitaar speel,” zegt Miquel.

Op de try-out zullen ze drie of vier eigen nummers spelen en een tweetal covers. Het optreden wordt een test. “We zullen zien of we goed bezig zijn, of we terug aan het werk moeten gaan,” weet Jonas.

“We zien wel. Iedereen moet ergens beginnen,” besluit Thomas. Alle vier zien ze het zitten om voor het eerst op te treden. Ze verwachten dan ook om vooral voor vrienden en kennissen te spelen, en ze willen natuurlijk het beste van zichzelf geven om de zaal op te warmen voor de andere bands die nog volgen. “We zijn er constant mee bezig, ook buiten de repetities. De tijd gaat snel als je je amuseert,” lachen ze.

“De nummers komen zo goed als vanzelf,” vertelt drummer Jonas. Thomas legt het verder uit: “We hebben bijvoorbeeld Young wolves. We waren aan het jammen en plots hadden we een goed ritme vast. Ik had die tekst al een tijd geleden geschreven en met enkele kleine aanpassingen paste die mooi bij de muziek. We vinden het echt een goed nummer. Het is eenvoudig om te spelen, de tekst zit goed. We zullen het zeker spelen op de try-out.”

Als hun eerste optreden goed verloopt, gaat de band nog meer nummers schrijven tot ze een volledige setlist hebben. De grote droom is Graspop Metal Meeting, alhoewel Miquel voorzichtiger is en al blij zal zijn om voor een zaal van 200 man te mogen spelen. Sowieso kijken de vier heren uit naar hun try-out.

“We hadden eigenlijk niet verwacht om dit jaar al op te treden. We zijn pas gestart in juni. Momenteel hebben we veel extra repetities en staat ons familieleven op een lager niveau. Maar onze families steunen ons enorm. Veel mensen steunen ons, ook vrienden en kennissen. Veel mensen zijn benieuwd naar onze nummers.”

Programma Metalweekend


Scarbringer zal voor het eerst optreden op zaterdag 23 november in De Piraat. Ze starten om 19.45 uur, waarna nog Carneia, Beyond The Labyrinth en Fields of Troy op het programma staan. De eerste dag van het metalweekend, vrijdag 22 november, start met We Are Woodhead, gevolgd door Haester, Your Highness en Mother. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.delrockfest.be.


Info op Facebook: ‘Metalweekend: Last Shows@Piraat’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier