Muziekfestival Mark-é mikt op het hele gezin

Op zaterdag 11 mei vindt rond het domein van oc Marke het muziekfestival Mark-é plaats. Met optredens van verschillende genres.

V.l.n.r. zien we rechtstaand Benjamin Dhondt, Bert Dusselier, Jonas Declercq, Simon Theys, Hanne Vancraeynest, Jonas Dusselier, Chavelli Herpoel, Wannes Vandendriessche, Jonathan Vanderaspoilden, Nele Martel en Matias Declercq. Vooraan zitten v.l.n.r. Bieke Simoen, Jana Dusselier en Mary-Lies Desmet. (EDB foto EDB)

Mark-é is een muziekfestival voor het hele gezin met optredens van uiteenlopende genres, een kinderdorp, eetstandjes en een gezellige lounge. Het is een samenwerking van mensen van jeugdhuis ‘t Arsenaal, KSA Marke, Chiromeisjes Marke en Chiro Don Bosco. “Het festival wordt ‘s middags op gang getrokken met een oldtimerrit met de brommers van de Sjarzebuzze”, aldus Wannes Vandendriessche.

Een uur vroeger

“De optredens beginnen dit jaar een uur vroeger: om 13 uur gaan we van start met Cal Motto-Ros, de winnaar van Band Contest, een online wedstrijd die we uitschreven voor groepen die ons festival wilden openen. Een uur later brengt de Kortrijkse Uma Vandemaele haar eerste optreden met haar nieuwe band Peter Pancake. Na het optreden van Rijmtekkie Spans Man van Mathias Debosschere dat om 15 uur plaats vindt, komt de oldtimerrit aan.

“Daarna volgen nog optredens van Gèsman uit Kortrijk, A Murder in Mississippi, The Gambits en Brazzmatazz, de beste straatmuzikanten van Gent. De gelukkigste dj ter wereld Lisa Jordens sluit van 23 tot 1 uur Mark-é af. Zij draait vooral commerciele en mainstream muziek en is bekend van in De Trap in Kortrijk. Na 1 uur is er een afterparty met Stereotroopers en dj Mesdax in jeugdhuis ‘t Arsenaal in de Baron J. de Bethunestraat.

Kinderdorp

Om ook de jongste festivalgangers een namiddag vol plezier aan te bieden werkt Mark-é samen met Dentra Events Vantomme uit Marke. Ook KSA Marke, Chiro Don Bosco en Chiromeisjes Marke staan er met opdrachtjes. “Elke afgewerkte opdracht verdient een stempel op een kinderkaart. Met een volle kaart kunnen kinderen eens grabbelen in de kids-cadeau-box”, besluit Wannes. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.