Zangeres Lia Linda woont voortaan in Ramskapelle: “Bezig aan boek over 200 zeereizen en optredens overal ter wereld”

Lia Linda (foto IV) © Isabelle Vanhassel IV
Paul Bruneel

Zangeres Lia Linda heeft van de lockdownperiode gebruik gemaakt om terug te blikken op de vele zeereizen en cruises die ze maakte naar 124 landen en 159 eilanden. Zij hield alles goed bij in een logboek en wil nu iedereen laten meegenieten van wat ze allemaal beleefde tijdens haar muzikale tochten.

“Niet te vlug van stapel lopen”, lacht Lia Linda. “Het boek komt er wel, maar ik ben nog volop bezig. Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om een boek te schrijven, maar toen ik tijdens de lockdownperiode mijn belevenissen op mijn Facebookprofiel begon te plaatsen in verschillende episodes is er zeer veel vraag ontstaan. Ik vind het enorm leuk dat er zoveel interesse is en vooral ook dat ik dit alles kan delen met de fans.”

Lang thuis zitten, is niets voor mij. Ik ben nu eenmaal een wereldreiziger

Lia Linda maakte 200 zeereizen aan boord van cruiseschepen om er op te treden en belandde op die manier in 124 landen en op 159 eilanden. In haar schrijfsels op Facebook heeft ze het niet alleen over de optredens en haar ontmoetingen met wereldsterren, maar ook over het leven aan boord van een cruiseschip en de zeelui die dagelijks in de weer zijn om het iedereen comfortabel te maken. Ook interessant is dat er ook heel wat tips meegeeft over de uitstappen die ze kon maken in de verschillende landen en telkens wordt alles mooi geïllustreerd met prachtige foto’s. “Ik hou enorm veel mooie herinneringen over aan die cruises, zo heb ik de gelegenheid gehad om vijfmaal Zuid-Afrika te bezoeken. De eerste keer was in 1997 en de laatste maal in 2016. In 1994 kregen wij de gelegenheid om ook Hawaï te bezoeken. Allemaal plaatsen om nooit meer te vergeten”, mijmert Lia Linda.

Zangeres op zee

Tussen 1983 en 2020 voer ze op 32 verschillende schepen en vertoefde ze 3.105 dagen als zangeres op zee. “Ik heb gevaren op kleinere en middelgrote zeeschepen, maar het was altijd een belevenis”, geeft Lia Linda nog mee. Alles begon toen ze in 1982 gecontacteerd werd door de Nederlandse impresario Lou Van Rees en haar eerste reis was in 1983, richting Middellandse Zee. Lia Linda won in 1983 de Baccarabeker in het Casino van Middelkerke, in 1985 het songfestival van Malta en kreeg een eigen tv-show op de toenmalige BRT. Ze fungeerde ook als backing vocal van zangeres Stella tijdens het Eurovisiesongfestival in 1982. Ook voor haar bleef het stil op vlak van optredens en cruises tijdens de hele coronapandemie, maar alles begint opnieuw op gang te komen, ook de optredens in eigen regio. Zo is ze op 2 september te gast in De Kippe in Merkem en op 25 september in De Stille Meers in Middelkerke. Op 2 oktober brengt ze in Merksem, tijdens de Vredesfeesten, nummers van Vera Lynn. Ook de aanvragen voor de cruises lopen binnen en Lia Linda popelt om opnieuw het zeegat te kiezen. “Ik ben nu eenmaal een wereldreiziger. Lang thuis zitten, is niets voor mij en het heeft nu allemaal lang genoeg geduurd” lacht ze .

Het relaas van de reizen is voorlopig nog te volgen op haar Facebookprofiel en wie haar wil boeken voor een optreden kan dat via 0497 88 79 58.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.