https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zanger en entertainer Gino Di Lukaz maakt van nood een deugd: “Tuinoptredens voor goed doel”

De bewoners en begeleiders van wzc Hof Demeersseman Ichtegem genoten van de Jardin Chantant.©GINO COGHE Foto Coghe
De bewoners en begeleiders van wzc Hof Demeersseman Ichtegem genoten van de Jardin Chantant.©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Ook zanger en entertainer Gino Di Lukaz uit Koekelare, artiestennaam van Luc Vermote (62), moest maandenlang werkloos toezien hoe eerst zijn optredens een voor een werden afgelast en er nadien vele maanden ook geen nieuwe opdrachten meer binnenkwamen. Onlangs kwam hij op het idee om zijn publiek in zijn eigen tuin te ontvangen en te vergasten op een gratis optreden.

“In normale tijden vinden mijn vrouw en ikzelf een dankbaar publiek in de vele woonzorgcentra en zorginstellingen in de regio”, legt Luc uit. “Maar met de coronacrisis viel dat natuurlijk compleet stil. Ik trok me dan maar terug in mijn eigen muziekstudio bij mij thuis en oefende erop los. Ik probeerde natuurlijk ook nieuwe dingen uit, want we stelden de laatste jaren toch een zekere ‘verjonging’ vast bij ons publiek. De Nederlandstalige klassiekers doen het meestal altijd wel goed, maar af en toe is er ook vraag naar een jonger en iets harder repertoire, zoals CCR ( Creedence Clearwater Revival, red. ) en zeker ook Elvis Presley, want mocht die nog geleefd hebben dan was hij nu ook een flink eind in de tachtig.”

Hoewel het optreden gratis is, mogen de mensen iets geven en dat gaat dan integraal naar een goed doel.

“Maar oefenen in een studio is natuurlijk niet hetzelfde als een optreden voor een publiek. Toen ik op een zonnige namiddag enkele rusthuisbewoners in hun rolstoel met vrijwilligers een wandeling zag doen, kreeg ik het idee om ze gewoonweg uit te nodigen in mijn tuin en ze te vergasten op een gratis optreden. Zo kan ik zelf weer live optreden en tegelijk ook een aantal nieuwe zaken uitproberen. De mensen die komen genieten er hopelijk van, en er is ook nog een derde aspect. Hoewel het optreden gratis is, mogen de mensen iets geven en dat gaat dan integraal naar een goed doel. Naar vzw Krijtlijn uit Koekelare, om concreet te zijn. Een vzw die mensen met een fysieke, visuele of auditieve handicap helpt hun talenten te herontdekken.”

Zo startte Luc Vermote dus onlangs met een try-out van wat hij de ‘Jardin Chantant’ noemt. Bewoners en begeleiders van wzc Hof Demeersseman Ichtegem mochten de spits afbijten.

Benny Scott

“Met Jardin Chantant breng ik een sterk gevarieerd programma, waarbij zeker en vooral de liedjes van Benny Scott niet mogen ontbreken. Hij is een persoonlijke vriend, die heel wat prachtige West-Vlaamse nummers heeft geschreven en die ik wil eren! Voortaan nodig ik dus woonzorgcentrumbewoners uit om in onze tuin te komen genieten van zang en een gezellig samenzijn. Het optreden, dat een klein uurtje duurt, is gratis. Het aantal aanwezigen is wel beperkt tot een 15-tal mensen. Ik treed in principe wekelijks op om 14.30 uur. Ik hoop dit initiatief te kunnen volhouden tot eind augustus om dan vanaf september weer het ‘normale’ artiestenleven te kunnen oppikken. Het is de bedoeling dat woonzorgcentra en andere zorginstellingen mij contacteren zodat ik hen kan verwelkomen in de Vlaanderenstraat 47 in Koekelare. Er zijn plaatsen in de schaduw voorzien en de tuin is rolstoeltoegankelijk”, besluit de zanger.

Meer info op 051 58 20 24 of 0495 47 49 61 en info@ginodilukaz.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.