Willy Organ steekt ‘Autostrade’ blindelings over na relatiebreuk

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De redder van het Vlaamse levenslied grijpt op zijn nieuwe single terug naar Italodisco.

Willy Organ is een mid-dertiger die eigenlijk Simon Platteau heet. Muziekminnend Vlaanderen leerde hem kennen door het aparte, kale typetje dat hij neerzet. In zijn teksten van de geboren Ieperling, die vandaag in Lovendegem woont, steekt vaak een bizarre twist. Muzikaal schuwt hij de kitsch niet, maar door hun discogehalte zijn de tunes van Organ niet enkel bijzonder dansbaar, maar meestal ook megacatchy.

Ook zijn nieuwe single ‘Autostrade’. Voor de productie werkte hij samen met Wieger Hoogendorp, de Nederlander die te onzent Goldband en Frouke al aan bekendheid hielp. De wortels van de sound van ‘Autostrade’ zitten diep verankerd in de Italodisco van de jaren ‘80. Tekstueel klinkt Organ bijzonder depri. Oorzaak: een relatiebreuk: “Omdat ik de mensen niet vertrouw/Mijn wereld beter ken dan jou/Terend op geluk/Niet wetend waar naartoe/steek ik de autostrade over met mijn ogen toe.” Voor de videoclip trok hij naar het strand, waar hij de vrieskou diende te trotseren. Nog meer kommer en kwel, maar mèt een knipoog.

Overigens is Willy Organ op dinsdag 2 maart te gast bij Jan Jaap van der Wal in ‘De Ideale Wereld’ op Canvas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.