West-Vlaams trio bundelt muzikale krachten in nieuwe indieband IZOMO: “Eerst optredens, daarna EP opnemen”

We zien gitarist Guillaume Trotta, drummer Dennis Mahieu en bassist Thijs Vangheluwe (foto Kurt bvba) © Foto Kurt
Redactie KW

West-Vlaanderen is een band rijker. IZOMO is een instrumentale indieband met invloeden uit hip hop, jazz, funk en wereldmuziek. Al laten ze zich niet in een hokje duwen: “We zijn er nog niet helemaal uit hoe we onze muziek het best omschrijven, dat laten we over aan de luisteraar”, klinkt het.

Gitarist Guillaume Trotta (27), drummer Dennis Mahieu (30) en bassist Thijs Vangheluwe (30) hebben al heel wat muzikale ervaring op hun conto staan. Dennis en Guillaume, respectievelijk uit Wijnendale en Menen, maar sinds enige tijd uitgeweken naar Gent, studeerden beiden aan Hogeschool PXL in Hasselt en speelden daarnaast onder andere ook samen in Rhinos Are People Too, dat in 2013 De Nieuwe Lichting op Studio Brussel won. Thijs Vangheluwe uit Lichtervelde heeft dan weer z’n sporen verdiend als bassist bij post-metal band MIAVA. Nu bundelen de drie West-Vlamingen hun krachten in IZOMO. “IZOMO is eigenlijk gestart als het verlengde van een dansproject, maar is door de coronacrisis uiteindelijk uitgegroeid tot een band van Dennis en mezelf”, vertelt Guillaume. “We hebben toen heel veel gerepeteerd en na verloop van tijd is Thijs erbij gekomen.”

Na enkele keren samen ‘jammen’ was er meteen een muzikale klik

Thijs stootte op een filmpje van Dennis en Guillaume en was meteen geïntrigeerd. “Ik ken Dennis al sinds het prille begin van mijn muzikale carrière. We kwamen elkaar regelmatig tegen op optredens en we zijn elkaar wat blijven volgen. Ik was meteen fan van wat hij deed met IZOMO. Ik ben er zelf wat op beginnen jammen met m’n basgitaar en heb het resultaat naar hem doorgestuurd”, aldus Thijs. De drie voelden na enkele keren samen spelen dat er meer in zat. “Er was meteen een muzikale klik”, aldus Dennis.

Vuurdoop

Het trio kan het dus heel goed met elkaar vinden, al is er wel nog wat onenigheid over hoe ze hun muziek het best omschrijven: “Nu benoemen we het als indie à la base met funk-, hiphop- en jazz-overtonen, maar misschien hoort het publiek er iets helemaal anders in.” Dat publiek kon IZOMO vorige week voor het eerst live aan het werk zien en horen tijdens hun try-out in café De Piraat. De drie blikken tevreden terug op hun vuurdoop. “Afgezien van een aantal kinderziektes, was er een goeie vibe.” Meer komt er zeker, want binnenkort trekt het trio de studio in om hun eerste EP op te nemen. Wie IZOMO aan het werk wil zien, kan op 11 september terecht in Kortrijk en op 18 september in Zwevezele. (LH)

Info: www.facebook.com/IZOMOband of www.instagram.com/izomoband/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier