Uitgeweken Ieperling Moosjer gaat reggeatoer op met derde single ‘I Want You’

Lieven Cardoen, alias Moosjer. (GF)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Oud-Ieperling Lieven Cardoen (47) heeft als Moosjer een derde single uitgebracht. Het nummer heet ‘I Want You’ en doet het al heel goed op Youtube dankzij de indrukwekkende videoclip van Ward De Langhe. “Door de reggeavibe is ‘I Want You’ misschien wel mijn favoriete nummer tot nu toe”, vertelt Lieven.

Hoewel Lieven Cardoen al 47 lentes op de teller heeft, is hij nog maar een nieuweling in de muziekwereld. Pas vorig jaar trad de naar Gent uitgeweken Ieper naar buiten als Moosjer met zijn debuutsingle ‘Catch Me In The Eye’ nadat hij 18 jaar tegen Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) vocht. “Eigenlijk weet niemand heel goed wat er precies aan de hand was”, vertelt hij. “Zes jaar geleden zat ik zodanig diep dat ik een eind heb proberen te maken aan mijn leven. Bij wonder heb ik dat overleefd en vreemd genoeg heeft dat mijn leven gered… Een soort van reset. Sindsdien zijn de CVS-symptomen grotendeels verdwenen.”

Reggeavibe

‘Catch You In The Eye’ verzamelde ondertussen al bijna 7.000 streams op Spotify. In november 2023 volgde dan de twee single ‘Lat Min Gerust’, in het West-Vlaams dus. Maar met de derde single ‘I Want You’ keert hij terug naar het Engels. “Deze keer geen groots verhaal of zo. Het nummer is ooit geschreven voor de moeder van mijn twee dochters. Toen we nog samen waren. Ze vond het nummer maar niets (lacht, red.). Vooral de reggaevibe maakt dat dit misschien wel mijn favoriete nummer is”, zegt Lieven. “Ik ben ook heel trots op de videoclip. Dat is een pareltje geworden dankzij een vriend van me, Ward De Langhe. Die heeft er enorm veel tijd in gestoken.”

Orteke

Alle drie de singles komen op de debuutplaat Orteke van Moosjer, die binnenkort verschijnt. “Op zaterdag 7 september stellen we het album voor tijdens een releaseshow in Theater Tinnenpot in Gent. De vinyl kun je wel al bestellen via mijn website of sociale media”, besluit Lieven. (TOGH)

De videoclip van I Want You vind je hier op Youtube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier