Stefaan Fernande droomt van Radio 2 Zomerhit met ‘Vuurwerk’

© BELGA
Phebe Somers

Welke West-Vlaming wint de Radio 2 Zomerhit? ‘De wereld draait om jou’ van Regi en Niels Destadsbader is topfavoriet, maar ‘Vuurwerk’ van Camille Dhont en songwriter Stefaan Fernande is een gevaarlijke outsider. “Ik schat onze kansen heel hoog in”, zegt de hitmachine. Zondag weten we wie de opvolger is van ‘Kom wat dichterbij’ van Regi, Jake Reese en OT.

“Ik ken Camille van #likeme, waar ik ook aan meewerk, en het was het idee van haar manager Niels Williams om ons samen te zetten”, vertelt Stefaan. “In augustus 2020 zakte ik af naar de studio van Regi om daar samen met hem en Lester aan een hitsingle voor Camille te werken. Geweldig om daar te kunnen werken, het voelt alsof je de hits gewoon maar uit de lucht moet plukken. In Vuurwerk wilde ik vooral haar persoonlijkheid weergeven: van een meisje dat gepest werd tot een jonge vrouw die gelooft in haar eigen kracht.”

Camille en Stefaan Fernande werkten samen aan ‘Vuurwerk’.
Camille en Stefaan Fernande werkten samen aan ‘Vuurwerk’.

Een powersong is het inderdaad, en razend populair. Toch is Vuurwerk niet de grootste kanshebber volgens velen, maar wel De wereld draait om jou, van Niels Destadsbader en Regi Penxten: “Dat is logisch hé, na hun voorbije overwinningen en trouwe fanbase. Ik werk ook heel vaak samen met Niels. Maar ‘Vuurwerk’ is wel de meest verkochte single van alle genomineerden.”

Sportpaleisgevoel

Initieel was het volgens de songwriter de bedoeling om een uptempo lied te maken in de stijl van Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato: “De violen en het bombastische komt duidelijk daar vandaan, maar de toon is uiteindelijk geëvolueerd naar wat het nu is, toch iets unieks. Ik denk heel visueel en bij het schrijven van deze melodie zag ik meteen het Sportpaleis voor mij.”

In het verleden werden al vier door Stefaan geschreven hits gekroond tot beste Nederlandstalige hit, een bijproduct van de Radio 2 Zomerhitprijs: Porselein (1997), Vergeef me (2011), Gek op jou (2011) en Vliegtuig (2014).

Mocht ‘Vuurwerk’ winnen, dan gaat die prijs in gedachten sowieso naar Danny

Mooie erkenning

Stefaan verloor eind juli zijn echtgenoot, acteur Danny Riesterer. Momenteel staat muziek dus op een heel laag pitje, naar eigen zeggen heeft hij nu totaal geen energie en inspiratie om te werken. “Mocht Vuurwerk verkozen worden als Zomerhit zou dat natuurlijk een heel mooie erkenning zijn, vooral voor Camille. Persoonlijk verdien ik niets extra door die prijs, maar het is toch altijd fijn als je de bevestiging krijgt dat je schrijfsels aanslaan bij het grote publiek. In gedachten zou de prijs dit jaar zeker gaan naar Danny”, besluit een terecht emotionele Stefaan.

Radio 2 Zomerhit, zondag 15 augustus om 20.25 uur op Eén.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.