Oostendenaar Neal Huybens sleept platencontract binnen bij Sony Music

Neal Huybens had nooit durven dromen dat hij zo snel opgemerkt zou worden.© JRO
Neal Huybens had nooit durven dromen dat hij zo snel opgemerkt zou worden.© JRO
Redactie KW

Neal Huybens, de naam van deze 18-jarige Oostendenaar doet waarschijnlijk nog geen belletje rinkelen, maar daar komt binnenkort wellicht verandering in. De beloftevolle producer sleepte immers een contract binnen bij platenlabel Sony.

Afgestudeerd in de richting kantoor, maar ambitieus als hij is, wil Neal een carrière uitbouwen in de muziekindustrie. Al van zijn twaalfde is hij gefascineerd door alles wat enigszins met muziek te maken heeft. “Het begon toen ik begon te luisteren naar enkele dj-sets”, vertelt Neal. “Ik raakte getriggerd over hoe zo’n set in elkaar stak. Later probeerde ik het zelf en dat lukte me vrij aardig. Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste dj-boot. Ik merkte dat het me steeds beter lukte om wat deuntjes in elkaar te mixen.”

Online programma

Neal is een van de deelnemers van het online muziekprogramma Popland van Mind The Voice, een beetje de muzikale Blind Getrouwd zeg maar. “Ik hou het meest van commerciële muziek, een beetje zoals dat van Regi”, duidt Neal.

“Ik wil meer dan alleen maar muziek maken in een muziekstudio”

Heel wat muzikale duo’s zorgden door de jaren heen voor vuurwerk. Denk maar aan Michael Jackson en Quincy Jones, Bruno Mars en Mark Ronson, maar ook Regi en Camille Dhondt van eigen bodem. Popland wil datzelfde lontje aansteken met talenten van eigen bodem. Tijdens het programma worden getalenteerde popzangers/rappers/vocal performers of singer-songwriters gematcht met een getalenteerde producer/songwriter of band. Topexperten uit de Belgische muziekindustrie begeleiden de talenten drie maanden lang. Hun vorderingen zijn wekelijks te zien tijdens de liveshow.

Tomorrowland

Naast Popland werkte Neal ook aan een eigen song met vocals van het muzikale Franse duo Laurène & Louis. Niet de minste: maandelijks scoort het duo meer dan drie miljoen luisteraars op hun Spotify-profiel Lunis. Ze staan vooral bekend voor hun featering op een Boulevard Des Airs-nummer en hun moderne versies van oudere en populaire hits. Laurène won in 2013 de Franse versie van Star Academy. “Ik wil meer dan enkel en alleen in een muziekstudio zitten om muziek te maken. Daarom stuurde ik enkele demo’s naar een A&R-manager van Sony Music Denemarken. Het label reageerde dolenthousiast op de moderne versie van ‘Desiress – Voyage, Voyage’. Ze vonden het zo goed dat ze me een contract aanboden om het nummer uit te brengen”, aldus Neal.

“Het is een droom die uitkomt. Ik had nooit durven dromen dat ik zo snel opgemerkt zou worden. Het is mee de verdienste van Laurène & Louis. Ik weet voorlopig niet wat me allemaal te wachten staat, maar ik droom van grote podia. Wie weet sta ik ooit op Tomorrowland. Ik ben ambitieus, maar blijf met mijn voeten op de grond”, besluit de Oostendenaar. (JRO)

Voyage, Voyage van Judge Neal & Nito-Onna wordt op 11 juni gelanceerd op Spotify, iTunes en YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier