https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostendenaar Manu Van Acker te horen op MNM

foto VRT
Gillian Lowyck

Donderdagavonden op MNM worden voortaan ingevuld door Manu Van Acker. De jonge Oostendenaar, die radio studeert, mag er twee uur lang zijn ding doen. “Een droom die uitkomt”, zegt hij.

Manu Van Acker (22) studeert radio aan het RITCS in Brussel. Hij heeft zijn bachelor afgewerkt en volgt momenteel nog een masterjaar. Zijn stem heb je mogelijk al gehoord in de animatiefilm 100% Wolf van Studio 100. Vanaf deze week kan je hem ook aan het werk horen op MNM. “Ik start als dj op radiozender MNM en zal één keer per week het avondprogramma verzorgen. Voor wie net naar zijn werk vertrekt of naar huis gaat en nog eens de laatste hits wil horen”, glimlacht hij.

“Ik zag een oproep voor de talentendagen van MNM en heb mij daarvoor ingeschreven”, gaat Manu verder. “Ik moest een stemtest doen en nadien ben ik aan een intensief traject begonnen. De hele zomer ben ik opgeleid en moest ik enorm veel oefenuitzendingen maken. Dat werd geëvalueerd en uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mocht beginnen. Ik kon het eerlijk gezegd eerst niet geloven.” (lacht)

Zenuwachtig

“Het heeft even geduurd voor het binnengedrongen was. Radio maken is iets waar ik al mijn hele leven van droom. Als klein kind was ik al bezig met een microfoon, presentator spelen. Als het dan éíndelijk voor echt is… Ja, ik ben echt superblij.”

Wanneer we Manu spreken, moet hij de eerste uitzending nog inblikken. “Ik verga echt van de zenuwen. (lacht) Gelukkig is er de eerste keer ook wel iemand bij die op tijd kan ingrijpen mocht het fout gaan. Ik word echt wel heel goed begeleid en enorm op mijn gemak gesteld. Ik ga zoveel mogelijk proberen om mezelf te zijn en te zorgen voor een plezierige uitzending voor de luisteraar. Dat is het voornaamste doel.”

Uitbreiding

“Uiteráárd droom ik van een uitbreiding! Radio maken als vaste job is mijn droom. Ik ben alvast superblij met de kans die ik nu krijg om de ervaring op te doen. En als de mogelijkheid bestaat om meer te doen, heel graag.”

Manu Van Acker is elke donderdagavond van 22 uur tot middernacht te horen op MNM en op de MNM-app.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten