Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit

Jan, Dieter en Bram. (foto BDM)
Stefan Vankerkhoven

Het trio Nachtvlucht heeft met ‘Tot de morgen’ een tweede single online uitgebracht. Voor de Brugse zanger en gitarist Dieter Geernaert is het een hele muzikale ommezwaai: ooit was hij actief in een grungeband, nu zingt hij Nederlandstalige pop. Zij het met een donker kantje.

Twee West-Vlaamse veertigers en één Oost-Vlaamse leeftijdsgenoot maken deel uit van het mysterieuze trio Nachtvlucht. Bruggeling Dieter Geernaert, projectmanager bij Westtoer, is zanger en gitarist. Beernemnaar Bram De Muynck, ambtenaar bij de Provincie West-Vlaanderen, speelt bas. Jan Evens, een geschiedenisleraar uit Nazareth, hanteert de synthesizer.

Stap in het onbekende

“Elk van ons is al jaren actief als muzikant, met de oprichting van Nachtvlucht waagden we een stap in het onbekende”, bekent Dieter Geernaert. “Tot nu toe zong ik enkel in het Engels, nu doe ik het voor het eerst in het Nederlands. En het bevalt me. Door de reacties van luisteraars stel ik vast dat de onderliggende boodschap goed wordt opgepikt.”

“Bij Engelstalige nummers wordt bij ons in Vlaanderen vaak minder geluisterd naar de teksten en dringt de inhoud van de muzikale boodschap nooit volledig door. We zochten naar een goede naam voor ons trio, iets dat de lading dekt en tegelijkertijd goed bekt.”

Mysterieus

“Nachtvlucht klinkt mysterieus, ik associeer dat woord met de donkere sfeer die in onze popnummers steekt. We willen echt liedjes met een boodschap brengen, ze zijn een vorm van escapisme: een vlucht uit de harde realiteit van deze wereld. Onze eerste single Geef jezelf roept op om vandaag te leven, je dromen niet uit angst uit te stellen. Die is inmiddels al een paar duizend keer beluisterd op YouTube en Spotify.”

“De tweede single Tot de morgen gaat over niet alleen kunnen leven: je hebt nood aan bevestiging door anderen om je goed te kunnen voelen. Ik zing: alleen bestaan wil ik niet.”

EP of vinylplaat?

Wat nu met Nachtvlucht? Dieter Geernaert: “We hebben nog een derde nummer opgenomen in de Gentse studio van Xavier De Clercq. Ofwel brengen we een EP uit, ofwel componeren we nog liedjes met het oog op een volwaardige vinylplaat.”

“Live optreden met Nachtvlucht doen we voorlopig niet, bij gebrek aan een volledige set. Trouwens, we zijn muzikanten die vooral plezier vinden in het creatief aspect van het maken van nieuwe nummers. Het is spannend om die liedjes live te vertolken, maar steeds dezelfde nummers spelen is saai…”, besluit Dieter Geernaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier