Muzikale parade trekt van De Panne naar Knokke-Heist

Redactie KW

Aan het gemeentehuis van De Panne is zondagnamiddag The Long Parade, een performance in het kader van Beaufort21 van start gegaan.

Op verschillende data tussen vandaag en oktober zal The Long Parade van De Panne naar Knokke-Heist trekken en de tien badplaatsen muzikaal met elkaar verbinden. De eerste muzikale parade is inmiddels een feit geworden met de trip van de Panne naar Koksijde.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 4 juli trekt de stoet dan van Koksijde naar Nieuwpoort. De muzikanten trekken van badplaats naar badplaats terwijl ze een muziekstuk spelen dat gecomponeerd werd door Ari Benjamin Meyers samen met Die Verdammte Spielerei.

Het concept van The Long Parade is dat Die Vedammte Spielerei, die de vaste muziekgroep is, per kustgemeente de assistentie krijgt van een lokale groep muzikanten. In De Panne vandaag, waren dat de leerlingen en docenten van de muziekacademie De Panne/Veurne.

Voor het project is ook een speciale vlag ontworpen en deze werd door de burgemeester van De Panne, Bram Degrieck, overhandigd aan de vaandeldrager van de stoet. Aan elke gemeentehuis vindt een overdracht plaats van de paradevaandel en het muziekstuk. Het muziekgezelschap kon onderweg rekenen op heel wat belangstelling.

(PBM)