Muziekband TARS verlangt om weer op de planken te staan

Tars Vanhaecke en Nicolas Vlaeminck leerden elkaar kennen in een Gents café en vormen samen de band TARS.© gf
Tars Vanhaecke en Nicolas Vlaeminck leerden elkaar kennen in een Gents café en vormen samen de band TARS.© gf
Redactie KW

Tars Vanhaecke (30) en Nicolas Vlaeminck (27) uit Wingene zijn de twee bezielers van de band TARS. “Ik kijk er alvast naar uit om opnieuw op de planken te staan om ons talent aan het grote publiek te kunnen tonen”, weet Tars.

TARS is een lokale muziekband. Tars Vanhaecke (30) uit Wingene vertelt graag zijn verhaal. “Het muzikale is door de jaren heen gegroeid en muziek is nu mijn grootste hobby. Tijdens mijn jeugd genoot ik af en toe van een streepje muziek. Mijn pépé en mijn vader hadden allebei een gitaar. Ik tokkelde daar soms wat op maar daar bleef het bij.”

Tars’ nieuwsgierigheid werd echt gewekt op zijn zestiende. “Ik kocht een gitaar en volgde lessen. Maar die lessen bleken veel te theoretisch en saai te zijn. De grote vraag was toen of ik wel gitaar zou kunnen spelen zonder muziekles te volgen. Ik kende alleen enkele basisakkoorden en kon goed improviseren. Tot mijn broer Arne met een schitterend idee kwam. Hij leerde gitaar spelen via een YouTube-filmpje en dat lukte hem aardig. Zo leerde ik ook op eigen houtje gitaar.”

Zelfvertrouwen

Tars leerde stap na stap akkoorden kennen en speelde liedjes die hij graag hoorde na. Na vier jaar schrijf hij ook z’n eigen muziekteksten en begon hij te zingen. “Als ik een slechte dag heb, dan zoek ik een manier om mij wat terug te trekken. Ik schrijf muziekteksten en dat voelt goed aan. Ik kan mijn gevoelens uiten in een muziektekst. Dat geeft mij een hartverwarmend gevoel”, aldus Tars.

Daarnaast ontdekte Tars dat hij ook kon zingen. In het begin was hij heel onzeker en had hij weinig zelfvertrouwen, maar na een tijdje kwam daar verandering in. “Ik ben afkomstig van Oedelem en daar vond mijn allereerste optreden plaats”, vertelt hij. “Ik trad er solo op in een cafeetje. De reacties waren lovend. Het gaf mij een heel speciaal gevoel en ik wilde meer van dat.”

Ook covers

Tijdens zijn studies orthopedagogie in Gent leerde Tars Nicolas Vlaeminck uit Zwevezele kennen. “We raakten aan de praat in een café en de klik was er meteen. Nicolas speelde gitaar en synthesizer. Ik had de persoon ontmoet naar wie ik op zoek was. Muziekband TARS kwam tot leven met mezelf als zanger, gitarist en songwriter en Nicolas als tweede stem en gitarist. Nicolas neemt de elektronica ook voor zijn rekening en zo vormen wij een fantastisch team.”

Het duo houdt van rustige muziek, het hardere genre laten ze achter zich. “Muziekband TARS spitst zich toe op rustige en akoestische muziek. Ons repertoire bestaat uit eigen nummers, aangevuld met covers. Tijdens het optreden willen wij mensen laten genieten van goede muziek. Een nummer dat hen vertrouwd in de oren klinkt, helpt daarbij.”

Helaas is corona een streep door de rekening en zijn er nu geen optredens. “Heel spijtig maar we blijven hoopvol. Het enige voordeel is dat ik volop kan genieten van mijn gezin. Ik ben papa geworden van een tweeling Rove en Millie van dertien maanden oud en Las werd in februari geboren. Daarnaast werk ik als opvoeder in de gemeenschapsinstelling De Zande in Wingene”, vertelt Tars.

Motivatie

“Tijdens mijn vrije tijd repeteer ik maar de motivatie is een beetje zoek. Momenteel heb ik geen doel voor ogen doordat het culturele leven stilligt”, zegt hij eerlijk. “Dat neemt niet weg dat het verlangen heel groot is om opnieuw op de planken te staan. Een stille droom van mij en Nicolas is om binnenkort in onze eigen gemeente eens te mogen optreden.”

Info: muziekband TARS vind je op Facebook en Instagram. Tars is te bereiken op tarsvanhaecke@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.