Marktrock Poperinge lokt 7.000 enthousiastelingen naar Grote Markt

Zaterdagavond trokken meer dan 5.000 muziekliefhebbers naar de Grote Markt. © MD
Redactie KW

De Poperingse traditie is terug: de zomervakantie afsluiten met Marktrock Poperinge. De 34ste editie van Marktrock Poperinge streek op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus neer op de Grote Markt in Poperinge. Zonder een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve PCR- of sneltest kon je als toeschouwer het festivalterrein niet betreden. Op het tweedaags festival stonden onder andere Cleymans & Van Geel en Ertebrekers op het podium.

Het tweedaagse festival ging vrijdagavond van start met Nicolas/Biezen. Daarna volgden nog Rhea en Crystal Moon. “Het werd een heel mooie start van Marktrock Poperinge. Er zakten 1.500 toeschouwers af naar de Grote Markt en dat is meer dan we gedacht hadden. De sfeer zat goed en de bands zorgden voor een goede start”, zegt voorzitter Bart Decrock.

Zonder bewijs van volledige vaccinatie, negatieve PCR- of sneltest kon het festivalterrein niet betreden worden. “Op beide dagen konden de controles vlot en succesvol uitgevoerd worden. Ook het verlaten van het terrein bij afsluit verliep vlot en zonder problemen.”

De bands Among the Saint en Belgian Quo Band trokken Marktrock Poperinge zaterdag op gang. Ook Cleymans en Van Geel en de Ertebrekers zorgden voor heel wat sfeer en ambiance. “SmashDance heeft er een echt feestje van gemaakt om de 34ste editie af te sluiten.”

De Grote Markt werd op zaterdag volledig afgezet en controles gingen ‘s morgens al van start. Iedereen die gecontroleerd werd aan de ingangen mocht overal binnen en buiten zonder mondmasker. Het festivalterrein, en dus ook de terrassen, werd een volledig mondmaskervrije zone. “Toch zie je dat er corona is geweest, dat zie je aan het festivalterrein. Mensen blijven bubbels vormen en zijn wat onwennig zonder mondmasker”, zegt Bart.

Verjaardagseditie

In 2018 lokte Niels Destadsbader 8.500 toeschouwers naar de Grote Markt. In 2019 sloten 6.000 bezoekers hun vakantie af met onder andere Laura Tesoro op het podium. “Op zaterdag waren hier een 5.500 toeschouwers. Dat is minder dan andere jaren, maar we zijn zeker tevreden over deze 34ste editie. Over de 2 dagen mochten we een mooie 7.000 bezoekers ontvangen en daar zijn we blij mee. Mensen zijn content om buiten te komen, maar de schrik zit er wel wat in.”

Het hoofddoel van de organisatie was mensen blij en gelukkig maken en Poperinge op de kaart van de artiesten en muziekliefhebbers zetten. “We zijn in onze opzet geslaagd. We kregen lof over onze aanpak en dat alles coronaproof werd georganiseerd. Dankzij ons sterke team van medewerkers en vrijwilligers kon deze bijzondere editie vlot verlopen.”

Volgend jaar staat de 35ste editie op de agenda van Marktrock Poperinge. “Opnieuw een tweedaags festival en die verjaardagseditie komt helemaal in orde. Een eerste naam kunnen we al lossen: dj Wout op zaterdagavond om het festival af te sluiten. Normaal zou hij dit jaar het festival afsluiten van 1 uur tot 2 uur, maar aangezien we op dit moment de horecaprotocollen moeten volgen, betekent dit dat het festival om 1 uur moest afgelopen zijn. Dj Wout is er dus volgend jaar zeker en vast bij.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier