Leffingeleuren lost eerste namen: “Early bird tickets snel uitverkocht”

Op 13, 14 en 15 september staat een nieuwe editie van Leffingeleuren op de agenda. © a-JRO
Redactie KW

Op 13, 14 en 15 september staat een nieuwe editie van Leffingeleuren op de agenda. De eerste elf namen werden door de organisatie bekend gemaakt.

“In ons eerste elftal vind je alleen maar spannende artiesten, zonder dat de platgetreden paden ook maar van ver zichtbaar zijn. Met zoals steeds een paar gloednieuwe acts, andere hebben al wat kilometers op de teller. Maar altijd is er een goeie reden om hen uit te nodigen”, klinkt het bij de organisatie van Leffingeleuren. “King Hannah, vorig jaar nog dé revelatie, komt terug met een gloednieuwe plaat onder de arm. Of de Canadese artrock band Suuns die in september met een nieuwe plaat komen. Strand Of Oaks wist zichzelf nog maar eens opnieuw uit te vinden met een nieuwe plaat én sound.”

Het cult-genre van het moment, egg-punk wordt door twee topnamen vertegenwoordigd, Snõõper uit Nashville en Prison Affair uit Barcelona. “Verder hebben we postpunk uit Frankrijk (Rendez-Vous) en uit de US (Deeper en Omni). Amerikaanse indierock met Wombo, surfers uit Australië (The Grogans) en heerlijke americana door Dylan Leblanc. In de komende weken volgen er nog een veertigtal namen.”

Het eerste elftal is: King Hannah (uk), Strand Of Oaks (us), Suuns (can), Omni (us), Snõõper (us), Rendez Vous (fr), Wombo (us), Prison Affair (es), Dylan Leblanc (us), The Grogans (au) en Deeper (us).

Jong en oud

“De unieke selectie aan liveartiesten mag dan wel centraal staan, Leffingeleuren is natuurlijk ook één groot feest. Waar muziekfreaks en partypeople elkaar vinden. Jong en oud, mooi en lelijk. Laverend tussen de podia, de bars en de foodtrucks. De podia zijn opnieuw Zaal en Café De Zwerver en ook de Apollo die vorig jaar zijn intrede deed komt terug. Verder hebben we onze buskerstage op de gratis toegankelijk markt en de niet weg te denken dj-booth. Ook de kerk staat er nog steeds”, klinkt het. “Wie na een indigestie aan bands of bier op zoek wil naar een lekkere hap kan terecht in de achttal eetstanden die weer voor een mooie variatie aan lekkers uit de vier windstreken zullen zorgen. Van de klassieke braadworst tot de meest exotische bakjes. Wafels of burgers. Koffie of cocktail.”

Leffingeleuren 2024 vindt plaats van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september, op de markt, in Zaal en Café De Zwerver en in en rond de kerk van Leffinge. Met concerten, dj’s, animatie en zoals steeds een gevarieerde keuze aan lekker eten en diverse bars. Nadat de Early Bird tickets in amper twee dagen uitverkocht waren start nu de reguliere voorverkoop.”

Tickets kosten 75 euro (weekend), 35 euro (vrijdag), 42 euro (zaterdag) en 35 euro (zondag). Camping kost 10 euro ( één nacht) en 20 euro (drie nachten). Tarieven met alle bank en andere kosten inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier