Leef, schitter en zing met kinder- en jongerenkoor Touché

Touché brengt het concert ‘Leef Schitter Zing’. (gf)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Touché, het Poperingse kinder- en jongerenkoor, presenteert op zondag 28 april om 15 uur het concert ‘Leef Schitter Zing’.

Het kinder- en jongerenkoor Touché werd opgericht in januari 2016 en staat onder leiding van Nele Nouwynck. Touché is een dynamische groep jonge koorleden. “Het kinderkoor, de 6 tot 10-jarigen, zet op een speelse manier de allereerste stap in de koorwereld. Het jongerenkoor met 10 tot 18-jarigen wordt ondergedompeld in een bad met eigentijdse één- en meerstemmige nummer. Ze maken kennis met een breed repertoire en ze krijgen de kans om eigen muzikale voorstellen te doen”, vertelt Karien Vandelanotte, voorzitter Touché.

Podiumkansen

“Naast de muzikale vorming willen we ook podiumkansen creëren. We vinden het dan ook heel fijn om met andere koren samen te werken. Voor de leden organiseert Touché meermaals per jaar activiteiten waarin we in een leuke en ontspannen sfeer vriendschappen opbouwen. Als logo werd er gekozen voor een vingerafdruk. De groep wil zich voorstellen als een bloeiende muzikale vereniging en zo zijn stempel zetten. Door middel van muziek, willen de jongeren mensen raken en dus een ‘in’druk nalaten.”

Touché telt momenteel 13 leden. “Zelf ben ik mama van één van de leden die in 2017 is gestart. Ik kan zelf niet zingen, maar zorg voor administratie, financiën enzovoort samen met nog een mama.”

‘t Leven is mooi

Dirigente Nele Nouwynck en de leden brengen op zondag 28 april het concert ‘Leef Schitter Zing’. Sinds 2018 is Nele dirigente van het kinder- en jongerenkoor Touché. Tijdens het concert zingen de kinderen apart, jongeren apart en ook samen. Nummers als ‘Magie’ van Camille, ‘Happier’ van Marshmello en ‘Mooi, ‘t leven is mooi’ van Will Tura/#LikeMe komen aan bod tijdens het concert van zondag 28 april.

“Op 2 juni treden we samen met Hopchora op in de Rookop in Reningelst. Op 29 juni doen we open repetities op de opening van het nieuwe verenigingenhuis (vroegere Kring) in Poperinge. Op 30 juni doen we mee aan het aperitiefconcert nav opening van het nieuwe verenigingenhuis. Af en toe zijn er ook andere activiteiten die geld in het laatje brengen. Daarnaast een picknick, nieuwjaarsfeestje, vriendjesdag en een afsluitende activiteit op 28 mei die nog geheim is voor de leden.”

Tickets: jongerenkoortouche@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier