Labadoux strikt ook Hooverphonic en Flip Kowlier voor volgende editie

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 mei wordt voor de 35ste keer het Labadoux Festival gehouden op de festivalweide langs de Trakelweg. Voor de tweede week op rij lanceert Labadoux nieuwe namen. Uitschieters zijn deze keer Hooverphonic en Flip Kowlier.

Hooverphonic heeft al meer dan 25 jaar een eigen herkenbaar geluid. Frontman Alex Callier en gitarist Raymond Geerts vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze in het najaar van 2020 opnieuw herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog altijd de meest iconische stem van Hooverphonic.

De groep is door de jaren heen sterk geëvolueerd, van donkere, onderkoelde trip-hop op haar debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid dat soms flirt met psychedelica, dan weer catchy en poppy klinkt, maar altijd aanvoelt als een soundtrack bij een onbestaande film.

Leven en liefde

De West-Vlaamse rapper Flip Kowlier heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Nummers als ‘Min moaten’ en ‘Ne welgemjinden’ zorgden ervoor dat hij niet te kan ontbreken op het muzikale album van een echte West-Vlaming. Vorig jaar klonk dan ook een gezamenlijke zucht van opluchting toen hij (eindelijk) zijn nieuw album ‘September’ uitbracht. Op de manier die je van Kowlier gewend bent, met het leven en de liefde als rode draad. Soms rustig en ingetogen, soms met een subtiele portie humor, maar altijd met een flinke portie joie de vivre.

Op de jubileumuitgave van Labadoux treden ook Steve Harley & Cockney Rebel, Noon, Laïs, Oriana Ikomo, John Blek, The Rumbaristas, en Vis-à-Vis op.

Tickets en info: www.labadoux.be.

carl.windels@labadoux.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier