Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Het thema van Kokopelli Festival is dit jaar ‘kleur’. © AV
Redactie KW

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.

“Kokopelli is een gratis festival voor het hele gezin. Dat is dit jaar niet anders”, verduidelijkt Janne. “Op zaterdag 11 en zondag 12 mei van 14 tot 17 uur voorzien wij kleurrijke workshops en beleving voor jong en oud, en bieden een podium aan muzikanten van dichtbij en veraf. Een mix aan kleuren en bezoekers die diversiteit in al zijn facetten vertegenwoordigen.” Dat dit nog altijd gratis kan, leverde de organisatie voor het tweede jaar op rij een EFFI-label op: een Europese kwaliteitsstempel voor opmerkelijke kunstfestivals die hun engagement op het gebied van kunst, betrokkenheid bij de gemeenschap en internationale openheid tonen. Naast de workshops is er op het festivalterrein een heus kinderdorp opgetrokken, henna en winkeltjes vol handgemaakte spullen. Diverse foodtrucks met lekkers van over heel de wereld maken het kleurrijke verhaal compleet.

Cashloos

Kokopelli blijft natuurlijk ook een muziekfestival en blijft op dit vlak almaar meer inzetten op lokale bands die wereldmuziek spelen. Headliner is de Gentleman’s Dub Club. Deze Britse band stond in 2015 al op het podium van Kokopelli en is dolgelukkig dat ze in Gullegem werd gevraagd. Nog een terugkomer is Think Of One, dat na een lange pauze weer zijn balkanbeats en betoverende Zuid-Amerikaanse grooves over de wei mag uitstrooien. Sidi Wacho is dan weer een cumbia-hiphop karavaan die zich naar eigen zeggen overal thuis voelt. Turkish Kepap, brengt Turkse psyche folkrock uit de jaren ‘70 in een modern jasje. Dit was maar een greep uit het tweedaagse muziekprogramma.

Het festival vangt aan op zaterdag 11 mei om 14 uur en dooft de lichten om 2 uur. Op zondag 12 mei is het aperitieven vanaf 11 uur en duurt het feestje tot 23 uur. Het festival werkt cashloos (dus met payconiq of bancontact) en met herbruikbaar cateringmateriaal. Er is extra accommodatie voor rolstoelgebruikers. Er is een grote fietsparking vlakbij het festivalterrein. Het enige wat ontbreekt, is een camping. (AV)

Info: www.kokopelli.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier